Galup Opiekane kawałki Panettone i Pandoro

Ciasto w innym wydaniu

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Włoskie, bożonarodzeniowe ciasto
  • Pieczone w piekarniku

Podobne produkty:

Galup Włoskie ciastka „Baci di Dama”
Gianduiotti czekoladki pudełko prezentowe
Galup Cremini czekoladki pudełko upominkowe

Opis

We Włoszech są dwa tradycyjne ciasta bożonarodzeniowe:

  • Panettone: ciasto drożdżowe, klasyczne z rodzynkami i kandyzowanymi owocami cytrusowymi oraz
  • Pandoro: złocistożółty placek drożdżowy bez owoców

Dla „Tostatelle” piecze się kawałki tych ciast w piekarniku. Możesz je jeść jak ciastka lub biscotti lub zjeść na śniadanie.

Informacje dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu w temperaturze maks. 18° do 20°C.

Smak: Słodki
Pochodzenie: Włochy
Ślady: H - orzechy
Metainfo: Smakołyki i przekąski