Herbaria Czarny pieprz Kampot bio

Skarb z Kambodży

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Niezwykle aromatyczny pieprz z regionu Kampot w Kambodży, uprawiany między wiecznie zielonymi pierwotnymi lasami "Elephant Mountains" a szumiącymi falami. Pod względem smakowym wyróżnia się przyjemną ostrością i subtelną nutą mięty. Jego ciekawy charakter można poznać na soczystych owocach, tj. mango i ananas, kremowych deserach, chrupiących sałatkach i wykwintnych kreacjach ze świeżych warzyw.

Ciemne mięsa, pożywne dania i przepisy wegetariańskie zyskują dzięki pełnemu smakowi i lekko ziemistym aromatom wytwarzanym po podgrzaniu pieprzu. Świeże warzywa, zwłaszcza pomidory, podkreślają i uzupełniają jego eteryczną stronę.

Cecha szczególna: pieprz jest zbierany, gdy jest jeszcze zielony. Ziarna są suszone na słońcu i czernieją w wyniku naturalnej fermentacji. Puszka zawiera całe ziarna - idealne do moździerzy i młynów.

Marki: Herbaria

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Herbaria Czarny pieprz Kampot bio

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Czarny pieprz Kampot bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder