Herbaria Dziki tasmański górski pieprz
Pieprz "kawior"
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Dziki tasmański górski pieprz pasuje doskonale do ryb, dań z curry i grillowanych mięs. Ponieważ owoce są wyjątkowo ostre, należy ostrożnie dodawać. Jest około dziesięć razy bardziej ostry niż zwykły czarny pieprz. Dlatego też jest nawet eksportowany do Japonii, gdzie jest on stosowany do przyprawiania wasabi.
Porady:
- Do moździerza lub młynka. Dobry z wołowiną, jagnięciną, makaronem lub dynią. Jasne potrawy koloruje na purpurowo-czerwony.
Pieprz górski rośnie jako krzew w chłodnych wąwozach w tasmańskich lasach deszczowych i australijskim stanie Nowa Południowa Walia. Intensywnie fioletowe owoce przypominają świeże jagody. Suszone smakują najpierw lekko słodkawo-owocowo, dopiero potem pojawia się ostry smak. Aborygeni doceniali ten specjalny ostry smak i używali pieprzu do potraw.
Marki: | Herbaria |
---|
Dodatkowe informacje
składniki:
Tasmański górski pieprz ręcznie zbierany w zimnych deszczowych lasach na australijskiej wyspie na brzegu Oceanu Indyjskiego. Z dzikich zbiorów.
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Herbaria Dziki tasmański górski pieprz
3 recenzje klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 3 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
3 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 3 recenzje w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Dziki tasmański górski pieprz", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.600 art.