Herbaria Dziki tasmański górski pieprz

Pieprz "kawior"

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Dziki tasmański górski pieprz pasuje doskonale do ryb, dań z curry i grillowanych mięs. Ponieważ owoce są wyjątkowo ostre, należy ostrożnie dodawać. Jest około dziesięć razy bardziej ostry niż zwykły czarny pieprz. Dlatego też jest nawet eksportowany do Japonii, gdzie jest on stosowany do przyprawiania wasabi.

Porady:

  • Do moździerza lub młynka. Dobry z wołowiną, jagnięciną, makaronem lub dynią. Jasne potrawy koloruje na purpurowo-czerwony.

Pieprz górski rośnie jako krzew w chłodnych wąwozach w tasmańskich lasach deszczowych i australijskim stanie Nowa Południowa Walia. Intensywnie fioletowe owoce przypominają świeże jagody. Suszone smakują najpierw lekko słodkawo-owocowo, dopiero potem pojawia się ostry smak. Aborygeni doceniali ten specjalny ostry smak i używali pieprzu do potraw.

Marki: Herbaria
Dodatkowe informacje

składniki:
Tasmański górski pieprz ręcznie zbierany w zimnych deszczowych lasach na australijskiej wyspie na brzegu Oceanu Indyjskiego. Z dzikich zbiorów.

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Herbaria Dziki tasmański górski pieprz

3 recenzje klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
3 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

3 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 3 recenzje w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Dziki tasmański górski pieprz", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder