Herbaria Organiczna bawarska bułka tarta

Wyjątkowy smak!

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Wykonana w Bawarii
  • Pyszna bułka tarta
  • Bez enzymów i innych dodatków

Podobne produkty:

Herbaria Bio Fasola tonka mielona
Herbaria Czarny sezam

Opis

Dba o pyszny smak! Ta bułka tarta idealnie nadaje się do panierowania kurczaka, kotleta i warzyw. Możesz nią posypać również kluski, raclette oraz pastę serową obazta. Wykonana została ona w Bawarii bez enzymów oraz innych dodatków.

Przepis na pieczonego kurczaka.
(Czas przygotowania: 45 minut 4 porcje)

  • 1 pieczony kurczak lub 1 kg kawałków kurczaka
  • 2 jajka
  • 80 g mąki
  • 200 g bawarskiej bułki tartej firmy Herbaria
  • sycylijska sól kamienna
  • ok. 1 l oleju neutralnego (np. olej słonecznikowy lub masło klarowane)
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 cytryna

Przygotowanie:

  1. Podzielić kurczaka na osiem kawałków: Wyjąć z niego filet z piersi i pokroić na połowę. Następnie wyjąć skrzydełka i zachować je w całości oraz nóżki, a pozostałe kości zamrozić na rosół.
  2. Rozbić jajka w głębokim talerzu i roztrzepać je widelcem. Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Kawałki kurczaka posolić i włożyć do mąki. Następnie kawałki mięsa otoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
  3. Rozgrzać olej na dużej patelni do około 140 stopni. Panierowane kawałki mięsa smażyć przez około 15-20 minut. Podawać z posiekaną pietruszką, sałatką ziemniaczaną i żurawiną.
Zastosowanie: Do pieczenia
Znak jakości: Znak BIO
Pochodzenie: Niemcy
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

Składniki:
Bułka tarta* (mąka pszenna* typ 550, sól kamienna, drożdże*, ług sodowy (regulator kwasowości: wodorotlenek sodu), kminek*, cebula*, czosnek*, pieprz*, płatki pomidorowe* ( przecier pomidorowy-koncentrat*, skrobia kukurydziana*), pietruszka*, borowik* , czarny pieprz*, cytryna*
* z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Akcesoria

ocen klientów po polski dla Herbaria Organiczna bawarska bułka tarta