Herbaria Organiczna bułka tarta z komosą ryżową

Glutenarme Panade

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Z miłką abisyńską, amarantem i komosą ryżową
  • Smak: ostry, kminek
  • Do panierki, posypania lub mieszania

Podobne produkty:

Herbaria Nitki szafranu
Herbaria Querbeet

Opis

Bułka tarta firmy Herbaria idealnie nadaje się do panierowania mięsa, ryb i warzyw. Możesz również posypać nią dania z makaronem, warzywami oraz zapiekanki.
Ta bułka tarta wykonana jest ze zboża mało bogatego w gluten oraz została udoskonalona mieszanką ziół i przypraw.

Przepis:
Placuszki z cukinii

(Czas: 30 minut 4 porcje (12 sztuk)

  • 400 g cukinii
  • 1 cytryny
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 cebula
  • 6-8 łyżki oleju rzepakowego
  • Sycylijska sól kamienna
  • 75 g bułka tarta z miłką abisyńską, amarantem i komosą ryżową
  • 50 g zmielonych nasion chia

Przygotowanie:

  1. Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy i odstawiamy na kilka minut. Cytrynę umyć w gorącej wodzie, a następnie skórki ścieramy delikatnie na tarce, wycisnąć 2 łyżki soku. Umyć pietruszkę i posiekać. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Następnie smażymy ją na 2 łyżkach oleju rzepakowego ze szczyptą soli przez około 3 minuty. Do tego dodajemy sok z cytryny oraz skórki i pietruszkę i krótko gotujemy.
  2. Dokładnie wyciskamy cukinię, tak aby wypłynęła z niej cała woda. Następnie ugniatamy 75g bułki tartej z miłką abisyńską, amarantem i komosą ryżową, z przygotowanymi składnikami oraz mielonymi nasionami chia i pozostawiamy 10 minut do napęcznienia.
  3. Za pomocą zwilżonych wodą dłoni formujemy niewielkie placuszki i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy, aż się zrumienią z każdej strony ok. 6 minut.
Zastosowanie: Do pieczenia, Do dań z warzyw, Do makaronów
Znak jakości: Znak BIO
Smak: Pikantny
Pochodzenie: Niemcy
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

Składniki:
kosma*, amarant*, miłka abisyńska*, ziele angielskie*, pomarań - granulki* (sok pomarańczowy 0 koncentrat*, mąka ryżowa*), sól kamienna, nasiona kolendry*, kminek*, papryka*, koper*, kardamon*, gorczyca czarna*, czarny pieprz*, wrzos zwyczajny*, tymianek*
* Z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Akcesoria

ocen klientów po polski dla Herbaria Organiczna bułka tarta z komosą ryżową