Cynamon
Cinnamomum verum
Zastosowanie:
Stosowana jest sucha wewnętrzna kora, pokrojona na kawałki lub mielona. Cynamon ma wszechstronne zastosowanie. W naszych regionach jest on raczej stosowany do słodkich potraw, do wypieków świątecznych i gorących napojów, w kuchni orientalnej przyprawia ona potrawy mięsne i rybne oraz curry. Olejek cynamonowy jest ponadto napojem podobnym do coli i dodawany do lemoniady.
Występowanie:
Cynamon pochodzi ze Sri Lanki. Tymczasem występuje on również w południowo-zachodniej części Indii, na Seszelach i Madagaskarze.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cynamon
-
- Słodki-łagodny smak
- Świeży aromat
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Klasyczna przyprawa Świąt Bożego Narodzenia
- Bardzo dekoracyjna
- Lekkie pomarańczowe nuty
-
- Świetnie komponuje się z ryżem na mleku, ciastami lub musli
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Drobno zmielony
-
- Najwyższa jakość
- Świetne wrażenia smakowe
-
- Pyszny smak
- Popularny dla małych i dużych smakoszy
-
- Świeża i owocowa
- O smaku cynamonu
- Zawiera 5 tabliczek
-
- z płatkami miodowymi
- wzbogacona z chrupkami karamelowymi
- 5 tabliczek czekolady pitnej a 22g
-
- Bardzo uniwersalna przyprawa
- Przypomina Boże Narodzenie
- Idealny do przepisów z Dalekiego Wschodu
-
- Orzechowo-daktylowy smak
- Subtelna nuta cynamonu
- Naturalne składniki