Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Bitz Talerz obiadowy 27 cm, kremowy
- kremowy
- szary
- szary/jasnoniebieski
- zielony
- czarny/ciemnoniebieski
- +5
- Ręcznie wykonana kamionka
- Matowe szkliwo zewnętrzne
- Wymiary: 27 x 2,5 cm
-
Cosmoveda Jagody jałowca całe BIO, 60 g
- Nuta lekko żywiczna
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
-
-
ZAGLER MÜSLIBÄR Bio Crunchy musli owocowe, 500 g
- Owocowy przysmak z musli
- Bez sułtanek
- Wegańskie
-
-
ZAGLER MÜSLIBÄR Chrupiące müsli bio Love, 500 g
- Wykonane tylko z najlepszych surowców
- Słodzone miodem kwiatowym
- Niebiańska przyjemność
-
ZAGLER MÜSLIBÄR Chrupiące müsli z borówkami bio, 500 g
- Super chrupiące
- Tylko z orkiszem
- Smaczne z mlekiem i jogurtem
-
Sapore di Sole Bio sucharki Fetta Madre z płatkami owsianymi i cappelli, 300 g
- Wykonane ręcznie
- Z organicznych składników
- Przyjemnie chrupiące
-
Zotter Schokoladen Labooko "60% Ekwador", 70 g
- Najszlachetniejszy smak kakao
- Słodzone cukrem trzcinowym