Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Sonnentor Cząber, 20 g
- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
-
Spice for Life Zioła prowansalskie bio, 30 g
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
Österreichische Bergkräuter Zioła prowansalskie, 30 g
- Z suszonych ziół
- Silny aromat
- Pikantne - aromatyczne
-
Don PiccanToni Przyprawa do raclette "SEVERIN", 70 g
- Także dla francuskiego steka
- Z białym pieprzem, majerankiem, tymiankiem i rozmarynem
- Bez glutaminianu
-
Sonnentor Przyprawa do ziemniaków, Puszka, 22 g
- Silny smak
- Wieloaspektowy aromat
- Pyszny ziołowy miks
-
-
Ankerkraut Zioła prowansalskie, 30 g
- Według oryginalnej receptury
- Do potraw kuchni śródziemnomorskiej
- Bez sztucznych aromatów
-
Sonnentor Organiczna ziołowa przyprawa do pasty/serka na chleb, 50 g
- Naturalna mieszanka
- Pikantny ziołowy smak
- Nasiona kozieradki i alpinia lekarska