Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Sonnentor Cząber, 20 g
- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
Cosmoveda Posiekany cząber BIO, 30 g
- Delikatnie pikantny
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 25 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
KOTÁNYI Zioła włoskie - mieszanka, 63 g
- Mieszanka typowych ziół
- Oregano, tymianek i rozmaryn
- Śródziemnomorski, mocny aromat
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 90 g
- Typowe zioła z Prowansji
- Wspaniałe do sałatek i dodatków
- Charakterystyczny aromat
-
KOTÁNYI Sól czosnkowa z ziołami, 50 g
- Do śródziemnomorskich dań z warzywami
- Udoskonala smak zup i sosów
- Intensywne smak
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 33 g
- Niesamowita mieszanka
- Podkreśla smak dań z ryb i mięsa
- Z lubczykiem i rozmarynem
-
KOTÁNYI Zioła włoskie, 14 g
- Doskonałe do bruschetty
- Wyjątkowy smak