Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Sonnentor Cząber
20 g- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Idealny do jagnięciny i wieprzowiny
- Pieprzny smak
- Intensywny aromat
-
Cosmoveda Posiekany cząber BIO
30 g, 40 g, 120 g- Delikatnie pikantny
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
-
- Zioło kiełbasy
- Lekko pieprzny smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
- 100% naturalna
- niejodowana
- nierafinowana