Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
-
Sonnentor Cząber, 20 g
- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
SoSo Factory Fleur de Sel z ziołami, 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Aromatyczna
- Uniwersalne zastosowanie
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 17 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
Spice for Life Zioła prowansalskie bio, 30 g
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Mamma Mia", 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Uniwersalne zastosowanie
-
Sonnentor Przyprawa do ziemniaków, Opakowanie, 25g
- Silny smak
- Wieloaspektowy aromat
- Pyszny ziołowy miks
-
Wiberg Smoky BBQ - wędzony, ostry, 100 g
- Wędzona, wyśmienita i ostra
- Sól naturalna, chili i pietruszka
- Udoskonali specjały z grilla