Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Sonnentor Cząber, 20 g
- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
-
Cosmoveda Posiekany cząber BIO, 30 g
- Delikatnie pikantny
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
-
Spice for Life Zioła prowansalskie bio, 30 g
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
SoSo Factory Fleur de Sel z ziołami, 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Aromatyczna
- Uniwersalne zastosowanie
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Mamma Mia", 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Uniwersalne zastosowanie
-
Gewürzinsel "7 ziół", pojemnik z przyprawami (70 g)
- Z pietruszką i cząbrem
- Doskonały towarzysz do sałatek
- Pikantny smak
-
Österreichische Bergkräuter Zioła prowansalskie, 30 g
- Z suszonych ziół
- Silny aromat
- Pikantne - aromatyczne
-