Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
-
KOTÁNYI Estragon otarty, 12 g
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
-
-
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 17 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
-
KOTÁNYI Zioła do mięsa, ryb i warzyw, 48 g
- Doskonałe do mięsa i ryby
- Intensywny smak
- Z różowym pieprzem
-
Stay Spiced! Mieszanka przypraw Umami, 70 g
- Bez glutaminianu i wzmacniaczy smaku
- Wszechstronne
- Idealne do kreatywnej kuchni