Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
-
KOTÁNYI Estragon otarty, 12 g
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
-
Regional Co. Sól morska z ziołami, 60 g
- Gruba sól morska
- Ze szczypiorkiem, estragonem i nie tylko
- Świetnie komponuje się z przekąskami i daniami warzywnymi
-
-
Cosmoveda Kalmegh Churna - ekologiczna, 100 g (80 g)
- Z indyjskich i Sri Lanki w ramach sprawiedliwego handlu i projektów ekologicznych
- Delikatnie zmielone poniżej 40 ° C
-
Ehrenwort BIO rozmaryn z Maroko, 30 g
- Wytrawne, eteryczne aromaty
- Dojrzewa w słońcu w Maroku
- Wszechstronne zastosowanie
-
Ehrenwort Organiczne oregano, 10 g
- Udoskonala smak potraw mięsnych i rybnych
- Korzenny, delikatnie pieprzny smak
- Do potraw kuchni włoskiej
-
Ehrenwort Organiczne kwiaty lawendy, 12 g
- Kwiatowy smak
- Niepowtarzalny zapach
- Do jagnięciny i drobiu