Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
KOTÁNYI Estragon otarty, 12 g
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
Cosmoveda Posiekany estragon BIO, 90 g
- Popularny we francuskiej
- I włoskiej kuchni
- Idealny do sosów
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 25 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
KOTÁNYI Zioła do mięsa, ryb i warzyw, 48 g
- Doskonałe do mięsa i ryby
- Intensywny smak
- Z różowym pieprzem
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 33 g
- Niesamowita mieszanka
- Podkreśla smak dań z ryb i mięsa
- Z lubczykiem i rozmarynem
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 90 g
- Typowe zioła z Prowansji
- Wspaniałe do sałatek i dodatków
- Charakterystyczny aromat
-
Ehrenwort Organiczna mieszanka przypraw do sałatek, 18 g
- Niepowtarzalny smak
- Idealna do sałatek z feta i kurczakiem
- Bez soli
-
KOTÁNYI BIO zioła śródziemnomorskie z solą morską - młynek, 48 g (62 g)
- Idealne do potraw kuchni śródziemnomorskiej
- 100% ekologiczne