Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
-
KOTÁNYI Estragon otarty, 12 g
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
Cosmoveda Posiekany estragon BIO, 25 g
- Popularny we francuskiej
- I włoskiej kuchni
- Idealny do sosów
-
Ölmühle Solling Zioła prowansalskie olej aromatyczny bio, 100 ml
- Stawia śródziemnomorską kropkę nad i
- Świeży, zimno tłoczony
- Mocny smak doświadczenia
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Aphrodite", 100 g
- Z ekstrawaganckimi przyprawami
- Pochodzenie: Hiszpania
- Do dań mięsnych i rybnych
-
Sonnentor Mielona przyprawa do sałatek, 35 g
- Z 12 różnych ziół
- Nadaje się również do smarowania pieczywa i dipów
- Przyjemna aromatyczność
-
Gewürzinsel "Kwoka", Przyprawy sypkie (70 g)
- Z cząbrem i owocami muszkatołowca
- Made in Austria
- Dobrana mieszanka
-
Stay Spiced! Mieszanka przypraw Umami, 70 g
- Bez glutaminianu i wzmacniaczy smaku
- Wszechstronne
- Idealne do kreatywnej kuchni
-