Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
-
KOTÁNYI Estragon otarty, 12 g
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
-
-
Ölmühle Solling Aromatyczny olej sałatkowy, 500 ml
- Uniwersalne zastosowanie
- Z pikantnymi ziołami
- Zdrowa mieszanka
-
-
Sonnentor Mielona przyprawa do sałatek, 35 g
- Z 12 różnych ziół
- Nadaje się również do smarowania pieczywa i dipów
- Przyjemna aromatyczność
-
Stay Spiced! Mieszanka przypraw Umami, 70 g
- Bez glutaminianu i wzmacniaczy smaku
- Wszechstronne
- Idealne do kreatywnej kuchni
-
Regional Co. Sól morska z ziołami, 60 g
- Gruba sól morska
- Ze szczypiorkiem, estragonem i nie tylko
- Świetnie komponuje się z przekąskami i daniami warzywnymi