Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
Sonnentor Estragon
20 g- Łagodny-gorzki smak
- Idealny jako dodatkowa przyprawa
- Z kuchni francuskiej
-
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
Cosmoveda Posiekany estragon BIO
25 g, 30 g, 90 g- Popularny we francuskiej
- I włoskiej kuchni
- Idealny do sosów
-
- Stawia śródziemnomorską kropkę nad i
- Świeży, zimno tłoczony
- Mocny smak doświadczenia
-
Ölmühle Solling Ocet ziołowy
250 ml- Lekki i świeży
- Biały ocet winny
- Smak śródziemnomorski
-
- Uniwersalne zastosowanie
- Z pikantnymi ziołami
- Zdrowa mieszanka
-
Carpe Diem Kombucha Classic
0,25 l, 0,75 l- Eleganckie i świeże
- Kwaskowe
- Dobrze komponuje się z jasnym mięsem i obfitymi pasztetami
-
- Od owocowego do pikantnego
- Z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
- Świetne jako prezent
-
- Zioło kiełbasy
- Lekko pieprzny smak
- Uniwersalne zastosowanie