Estragon
Artemisia dracunculus
Zastosowanie:
Estragon jest po prostu niezbędny do wielu sosów, np. takich jak sos tatarski. Szczególnie smaczny z potrawami z jajek i lekkimi daniami z drobiu.
Występowanie:
W wielu częściach południowej Europy występuje jako dzikich roślin. Pierwotnie pochodzi z Dalekiego Wschodu.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Estragon
-
- Łagodny-gorzki smak
- Idealny jako dodatkowa przyprawa
- Z kuchni francuskiej
-
- Pikantny i korzenny smak
- Przyjemny zapach
- Do potraw z dziczyzny, ryb i drobiu
-
- Stawia śródziemnomorską kropkę nad i
- Świeży, zimno tłoczony
- Mocny smak doświadczenia
-
- Z 12 różnych ziół
- Nadaje się również do smarowania pieczywa i dipów
- Przyjemna aromatyczność
-
- Cudownie chrupiące
- Słodko-kwaśne
- Smaczna specjalność
-
- Z cząbrem i owocami muszkatołowca
- Made in Austria
- Dobrana mieszanka
-
- Tradycyjna receptura
- Z najlepszych składników
- Pyszny dodatek
-
- Z ekstrawaganckimi przyprawami
- Pochodzenie: Hiszpania
- Do dań mięsnych i rybnych
-
- Bez glutaminianu i wzmacniaczy smaku
- Wszechstronne
- Idealne do kreatywnej kuchni