Garam Masala
Garam Masala jest tradycyjną indyjską mieszanką przypraw i służy do przyprawiania curry w indyjskiej kuchni. W medycynie ajurwedyjskiej zawarte przyprawy określane są jako "ciepłe przyprawy", ponieważ ogrzewają one ciało. Zawarte w tej mieszance składniki to między innymi czarny kardamon, cynamon, goździki, pieprz i kminek. Garam Masala ma brązowy, podobny do tytoniu kolor i ze względu na intensywny aromat chętnie stosowana jest do dań z mięsem.
Produkty z Garam Masala
-
Cosmoveda BIO Garam Masala
25 g, 80 g, 90 g- Stosowana w kuchni indyjskiej
-
- Można łączyć z innymi przyprawami
- Jakość organiczna
-
- Zawiera dużo kminku
- Wszechstronne zastosowanie
- Orientalno-korzenny
-
- Dobrze określona ostrość potraw
- Typowy indyjski smak
- Indyjska mieszanka przypraw
-
- Mieszanka indyjska
- Delikatnie słodko-ostra
-
- Intensywny aromat
- Kreatywna przyprawa
- Wszechstronne zastosowanie
-
Cosmoveda Organiczny mielony cynamon cejloński
25 g, 80 g, 250 g- Delikatny i słodki
- Do dań z owoców i dań z drobiu
-
- Pasty przyprawowe z Indii Zachodnich
- Do dań azjatyckich i lokalnych
-
- Gorzki i ostry
- Równoważy wszystkie 3 dosze
- Promuje Agni