Garam Masala
Garam Masala jest tradycyjną indyjską mieszanką przypraw i służy do przyprawiania curry w indyjskiej kuchni. W medycynie ajurwedyjskiej zawarte przyprawy określane są jako "ciepłe przyprawy", ponieważ ogrzewają one ciało. Zawarte w tej mieszance składniki to między innymi czarny kardamon, cynamon, goździki, pieprz i kminek. Garam Masala ma brązowy, podobny do tytoniu kolor i ze względu na intensywny aromat chętnie stosowana jest do dań z mięsem.
Produkty z Garam Masala
-
- Duża różnorodność aromatów
- Może być używana na wiele sposobów
- Orientalno-pikantna
-
- Można łączyć z innymi przyprawami
- Jakość organiczna
-
- Mieszanka indyjska
- Delikatnie słodko-ostra
-
- Intensywny aromat
- Kreatywna przyprawa
- Wszechstronne zastosowanie
-
- Dobrze określona ostrość potraw
- Typowy indyjski smak
- Indyjska mieszanka przypraw
-
- Stosowana w kuchni indyjskiej
-
- Idealna mieszanka do marynowania
- Potrawa indyjska
- Ostra i aromatyczna
-
- Roślina z rodziny imbirowatych.
- Rzadko wykorzystywany do słodkich potraw
- Cierpki, ziemisty smak
-
- Delikatny i słodki
- Do dań z owoców i dań z drobiu