Garam Masala
Garam Masala jest tradycyjną indyjską mieszanką przypraw i służy do przyprawiania curry w indyjskiej kuchni. W medycynie ajurwedyjskiej zawarte przyprawy określane są jako "ciepłe przyprawy", ponieważ ogrzewają one ciało. Zawarte w tej mieszance składniki to między innymi czarny kardamon, cynamon, goździki, pieprz i kminek. Garam Masala ma brązowy, podobny do tytoniu kolor i ze względu na intensywny aromat chętnie stosowana jest do dań z mięsem.
Produkty z Garam Masala
-
Sonnentor Garam Masala-mieszanka mielona, 55 g
- Duża różnorodność aromatów
- Może być używana na wiele sposobów
- Orientalno-pikantna
-
Ehrenwort BIO Taj Mahal Garam Masala, 42 g
- Intensywna i lekko ostra
- Cynamon, ziele angielskie i pieprz
- Udoskonali dania kuchni indyjskiej
-
ConFusion Organiczne indyjskie Garam Masala, 50 g
- Mieszanka indyjska
- Delikatnie słodko-ostra
-
Spice for Life Mieszanka przypraw północnoindyjskich - Garam Masala, 80 g
- Intensywny aromat
- Kreatywna przyprawa
- Wszechstronne zastosowanie
-
Classic Ayurveda Organiczna mielona Garam Masala, 50 g
- Dobrze określona ostrość potraw
- Typowy indyjski smak
- Indyjska mieszanka przypraw
-
Cosmoveda BIO Garam Masala, 80 g
- Stosowana w kuchni indyjskiej
-
Cosmoveda Pasty curry - organiczne, Hot Madras Pasta Curry (175 g)
- Pasty przyprawowe z Indii Zachodnich
- Do dań azjatyckich i lokalnych
-
Ankerkraut Kurczak tandoori, 85 g
- Idealna mieszanka do marynowania
- Potrawa indyjska
- Ostra i aromatyczna
-
Cosmoveda Organiczny mielony cynamon cejloński, 25 g
- Delikatny i słodki
- Do dań z owoców i dań z drobiu