Pieprz cayenne
Capsicum frutescens
Zastosowanie:
Stosowane są owoce z nasionami suche i mielone. Pieprz cayenne odgrywa ważną rolę w kreolskiej i południowo amerykańskiej kuchni, jest on również wykorzystywany tradycyjnie u Indian i Azjatów do niektórych potraw. Pieprz cayenne przyprawia dania rybne, owoce morza, gulasze i zupy.
Występowanie:
Pieprz cayenne otrzymywany jest z owoców papryki gałęzistej (papryki ostrej). Roślina ta ma swoje korzenie w Ameryce Południowej i Środkowej. Dzisiaj można znaleźć go we wszystkich tropikalnych obszarach na ziemi.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Pieprz cayenne
-
- Bardzo ostry gatunek papryki
- 100% zmielone chilli cayenne
- Wszechstronny
-
- Doskonały do potraw jajecznych, dań z drobiem
- Delikatne zadymione nuty
- Ostry smak
-
- Bez sztucznych aromatów
- Poziom ostrości: 4/10
- Suszone zimnym powietrzem
-
- Przyjemna ostrość
- Idealna do grillowania
- Wszechstronne zastosowanie
-
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
- Ognista mieszanka przypraw
- W praktycznym rozrzutniku
- Wyostrza każdą potrawę
-
- Owocowe i ostre
- Egzotyczny aromat
- Do marynaty i panierki
-
- Do zup & dań jednogarnkowych
- Pasuje do warzyw korzeniowych
- Z kokosem, wanilią & pieprzem cayenne
-
- Intensywny korzenny smak
- "USA-Edition"