Pieprz cayenne
Capsicum frutescens
Zastosowanie:
Stosowane są owoce z nasionami suche i mielone. Pieprz cayenne odgrywa ważną rolę w kreolskiej i południowo amerykańskiej kuchni, jest on również wykorzystywany tradycyjnie u Indian i Azjatów do niektórych potraw. Pieprz cayenne przyprawia dania rybne, owoce morza, gulasze i zupy.
Występowanie:
Pieprz cayenne otrzymywany jest z owoców papryki gałęzistej (papryki ostrej). Roślina ta ma swoje korzenie w Ameryce Południowej i Środkowej. Dzisiaj można znaleźć go we wszystkich tropikalnych obszarach na ziemi.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Pieprz cayenne
-
KOTÁNYI Pieprz cayenne mielony, 38 g
- Drobny proszek
- Delikatny wędzony aromat
- Uniwersalne zastosowanie
-
Peperita Chili w proszku Cayenne, 12 g
- Bez sztucznych aromatów
- Poziom ostrości: 4/10
- Suszone zimnym powietrzem
-
Ankerkraut Zmielony pieprz cayenne, 65 g
- Bardzo ostry gatunek papryki
- 100% zmielone chilli cayenne
- Wszechstronny
-
Khoysan Meersalz Sól morska z organicznym chili & pieprzem cayanne, 1 kg
- Przyjemna ostrość
- Idealna do grillowania
- Wszechstronne zastosowanie
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
Herbaria Organiczna mieszanka przypraw "Król dyni", 90 g
- Do zup & dań jednogarnkowych
- Pasuje do warzyw korzeniowych
- Z kokosem, wanilią & pieprzem cayenne
-
Ankerkraut BBQ Rub "Texas Chicken", Opakowanie, 250 g
- Pikantnie - aromatyczna
- Idealna dla drobiu
- Nadaje się również do warzyw
-
-
Stay Spiced! BBQ Beef-Rub, 80 g
- Idealna do wołowiny
- Klasyczna receptura
- Z rozmarynem