Pieprz cayenne
Capsicum frutescens
Zastosowanie:
Stosowane są owoce z nasionami suche i mielone. Pieprz cayenne odgrywa ważną rolę w kreolskiej i południowo amerykańskiej kuchni, jest on również wykorzystywany tradycyjnie u Indian i Azjatów do niektórych potraw. Pieprz cayenne przyprawia dania rybne, owoce morza, gulasze i zupy.
Występowanie:
Pieprz cayenne otrzymywany jest z owoców papryki gałęzistej (papryki ostrej). Roślina ta ma swoje korzenie w Ameryce Południowej i Środkowej. Dzisiaj można znaleźć go we wszystkich tropikalnych obszarach na ziemi.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Pieprz cayenne
-
Ankerkraut Zmielony pieprz cayenne, 60 g
- Bardzo ostry gatunek papryki
- 100% zmielone chilli cayenne
- Wszechstronny
-
KOTÁNYI Pieprz cayenne mielony, 38 g
- Drobny proszek
- Delikatny wędzony aromat
- Uniwersalne zastosowanie
-
Kelly's POPCORNCHIPS Cheese
- Wyprodukowano w Austrii
- 100% austriacka kukurydza i najlepszy olej rzepakowy
- 40% mniej tłuszczu niż tradycyjne chipsy ziemniaczane
-
Khoysan Meersalz Bio Bashir special, 250 g
- Ciepłe-korzenne nuty
- Ogień na podniebieniu
- Idealny do warzyw i mięsa
-
Kelly's Rizzles Cheese Style, 70 g
- Wyjątkowa konsystencja
- Wspaniała przekąska
- Niesamowite doznania smakowe
-
Zwergenwiese Bio pasta do chleba Currika, 160 g
- Czerwone curry i papryka
- Egzotyczne przyprawy
- Pikantne nuty
-
Khoysan Meersalz Sól morska z organicznym chili & pieprzem cayanne, 200 g
- Przyjemna ostrość
- Idealna do grillowania
- Wszechstronne zastosowanie
-
Zwergenwiese Bio sos pomidorowy Boscaiola, 330 ml
- Intensywny smak grzybów
- Borowiki i pieczarki
- Szybki w przygotowaniu