Sól
Natriumchlorid
Zastosowanie:
Stosuje się sól mieloną w różnych ziarnach lub jako kamień. Głównie rozróżnia się sól morską, fizjologiczną i kamienną. Prawie do wszystkich potraw wykorzystuje się sól, nawet słodkie dania uzyskują dzięki soli wyjątkowy smak.
Występowanie:
Sól występuje na całym świecie i też jest kultywowana na wielu obszarach. Woda morska zawiera np. 3 procent soli fizjologicznej. Często występuje również w podziemnych jeziorach, które zostały utworzone z poprzednich mórz.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sól
-
Bioenergie Himalajska sól krystaliczna
200 g, 500 g, 1.000 g- 100% naturalna
- niejodowana
- nieafinowana
-
- Sól z Morza Martwego
- Delikatnie wędzona
- Delikatny smak dymu
-
- W praktycznym opakowaniu jaja
- Wędzony smak
- Kolor: jasnobrązowy
-
- Z ładnymi wiosennymi kwiatami
- 100% ekologiczna
- Wegańska
-
Sapore di Sole Karczochy
280 g- Idealne do małych przekąsek i bruschetty
- Łagodny aromatyczny smak
-
- 100% naturalna
- bogata w minerały
- niejodowana
-
- Z Włoch
- Czas gotowania: 30-35 minut
- Idealny do zimnych dań i sałatek
-
- Z wybranych ziół
- Idealne do grilla
- Typowy smak Morza Śródziemnego
-
- Owocowy i słodki
- Intensywny kolor
- Świeży i słodki zapach