Sól
Natriumchlorid
Zastosowanie:
Stosuje się sól mieloną w różnych ziarnach lub jako kamień. Głównie rozróżnia się sól morską, fizjologiczną i kamienną. Prawie do wszystkich potraw wykorzystuje się sól, nawet słodkie dania uzyskują dzięki soli wyjątkowy smak.
Występowanie:
Sól występuje na całym świecie i też jest kultywowana na wielu obszarach. Woda morska zawiera np. 3 procent soli fizjologicznej. Często występuje również w podziemnych jeziorach, które zostały utworzone z poprzednich mórz.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sól
-
- tradycyjna sól
- ręcznie czerpana
- w 100% naturalna
-
- W praktycznej torbie
- Świetny prezent
- Wyprodukowano w Piranie
-
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Świetny aromat
- Intensywny smak
-
- Klasyczna sól uniwersalna
- Z odrobiną czosnku
- Zbierana ręcznie
-
- Z ręcznie zbieranymi dzikimi ziołami
- Delikatnie suszone
- Zioła z naturalnych sadów
-
KOTÁNYI Sól z przyprawami do pieczeni wieprzowej
47 g, 100 g- Doskonałe do polędwicy wieprzowej i sosów grzybowych
- Wyjątkowe nuty smakowe
- Z kminkiem i kolendrą
-
- Włoska specjalność
- Pyszne na sałatki makaronowe
-
- Drobno zmielona
- Bez konserwantów
- Z solą morską
-
- Z papryką, kurkumą i czosnkiem
- Pikantna, słona
- 100% naturalna