Sól
Natriumchlorid
Zastosowanie:
Stosuje się sól mieloną w różnych ziarnach lub jako kamień. Głównie rozróżnia się sól morską, fizjologiczną i kamienną. Prawie do wszystkich potraw wykorzystuje się sól, nawet słodkie dania uzyskują dzięki soli wyjątkowy smak.
Występowanie:
Sól występuje na całym świecie i też jest kultywowana na wielu obszarach. Woda morska zawiera np. 3 procent soli fizjologicznej. Często występuje również w podziemnych jeziorach, które zostały utworzone z poprzednich mórz.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sól
-
Bioenergie Sól kryształowa z podnóży Himalajów - drobna, 1000g torebka
- W 100% naturalna
- Bez jodu
- Nierafinowana
-
KOTÁNYI Perska sól, 84 g
- W 100% naturalna sól kamienna
- Intensywny słony smak
- Doskonała do potraw mięsnych i dań z truflą
-
KOTÁNYI Sól z ziołami do pieczonego kurczaka, 110 g
- Z delikatnymi ziołami
- Nadaje się do grillowanego kurczaka
- Daje złoto-brązowy kolor
-
BioKing Sól ziołowa bio, Śródziemnomorska (200 g)
- Duża zawartość ziół i przypraw
- Z himalajskimi kryształami soli
- Drobno zmielona
-
Sonnentor Sól Morza Śródziemnego kwiatowa sól BIO, Puszka, 90 g
- Udoskonala dania kuchni śródziemnomorskiej
- Bardzo dekoracyjna
- Świeży zapach róż
-
SoSo Factory Naturalna sól morska, 1.000 g
- W 100% naturalna sól morska
- Delikatnie wilgotna konsystencja
- Uniwersalne zastosowanie
-
Bioenergie Sól stara mielona, 200g solniczka
- Najczystsza sól z morza starożytnego
- Naturalna i wolna od dodatków
- niejodowana, nierafinowana i niebielona
-
KOTÁNYI Sól czosnkowa z ziołami, 50 g
- Do śródziemnomorskich dań z warzywami
- Udoskonala smak zup i sosów
- Intensywne smak