Sól
Natriumchlorid
Zastosowanie:
Stosuje się sól mieloną w różnych ziarnach lub jako kamień. Głównie rozróżnia się sól morską, fizjologiczną i kamienną. Prawie do wszystkich potraw wykorzystuje się sól, nawet słodkie dania uzyskują dzięki soli wyjątkowy smak.
Występowanie:
Sól występuje na całym świecie i też jest kultywowana na wielu obszarach. Woda morska zawiera np. 3 procent soli fizjologicznej. Często występuje również w podziemnych jeziorach, które zostały utworzone z poprzednich mórz.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sól
-
- Według starożytnej tradycji wędzenia
- Z dymem jodły i buku
- Wspaniały smak dymu
-
- Wędzona na drewnie bukowym
- Klasyk kuchni BBQ
- Bardzo intensywna
-
- W 100% naturalna sól morska
- Delikatnie wilgotna konsystencja
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Idealna do przyprawiania
- Palona sól morska
- Wszechstronne zastosowanie
-
- Przyjemny, łagodny smak
- Wzbogacona węglem aktywnym
- Egzotyczny wygląd
-
- Udoskonala dania kuchni śródziemnomorskiej
- Bardzo dekoracyjna
- Świeży zapach róż
-
- Pochodzi z wyspy Molokai
- Tlenek żelaza nadający czerwonej barwy
- Bardzo rzadka
-
- Sól ze starożytnego morza
- Idealne do przechowywania żywności
- Łagodny smak
-
- Atrakcyjny design
- Grube ziarna
- Idealna jako sól kuchenna