Sól
Natriumchlorid
Zastosowanie:
Stosuje się sól mieloną w różnych ziarnach lub jako kamień. Głównie rozróżnia się sól morską, fizjologiczną i kamienną. Prawie do wszystkich potraw wykorzystuje się sól, nawet słodkie dania uzyskują dzięki soli wyjątkowy smak.
Występowanie:
Sól występuje na całym świecie i też jest kultywowana na wielu obszarach. Woda morska zawiera np. 3 procent soli fizjologicznej. Często występuje również w podziemnych jeziorach, które zostały utworzone z poprzednich mórz.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Sól
-
- Wędzona na drewnie bukowym
- Klasyk kuchni BBQ
- Bardzo intensywna
-
- Innowacyjna mieszanka
- Do przyprawiania
-
KOTÁNYI Sól z przyprawami do pieczeni wieprzowej
47 g, 100 g- Doskonałe do polędwicy wieprzowej i sosów grzybowych
- Wyjątkowe nuty smakowe
- Z kminkiem i kolendrą
-
- Jako sól stołowa lub do gotowania
- Ze zdrową solą morską
- Bardzo ostra
-
- Wykonane z najlepszych składników organicznych
- Łagodny słodki smak
- Z certyfikatem IGP
-
Bioenergie Himalajska sól krystaliczna
200 g, 500 g, 1.000 g- 100% naturalna
- niejodowana
- nieafinowana
-
- Z prawdziwym kawiorem
- Niezwykłe połączenie
-
- delikatnie słodki zapach
- czysty smak
- bez dodatków aromatyzujących
-
- Zbierana ręcznie
- Z drobnymi ziołami i przyprawami
- Wszechstronne zastosowanie