Zioła prowansalskie
Herbes de Provence
Zioła prowansalskie pochodzą z kuchni francuskiej i są bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej. Ziołowe mieszanki są często ze sobą zestawiane, często mieszane są ze sobą następujące zioła: tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek i cząber. Ponadto dodawane są bazylia, estragon, koper, trybula, liść laurowy i szałwia, aby udoskonalić smak mieszanki. Zioła są świeżo mieszane, jako gotowa mieszanka suszone lub konserwowane w formie oleju aromatycznego lub octu aromatycznego.
Produkty z Zioła prowansalskie
-
- Udoskonalone kwiatami lawendy
- Aromatyczna mieszanka
- Uniwersalne zastosowanie
-
- Niesamowita mieszanka
- Podkreśla smak dań z ryb i mięsa
- Z lubczykiem i rozmarynem
-
- Według oryginalnej receptury
- Do potraw kuchni śródziemnomorskiej
- Bez sztucznych aromatów
-
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
- Z suszonych ziół
- Silny aromat
- Pikantne - aromatyczne
-
- Smak Prowansji
- Z tymianiem, lawendą, koprem i zieloną miętą
- Bez glutaminianu
-
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
- Stawia śródziemnomorską kropkę nad i
- Świeży, zimno tłoczony
- Mocny smak doświadczenia
-
- cudowna mieszanka kwiatowa
- do jagniny & warzyw
- wynaleziona przez kucharza Konrada Geiger