KOTÁNYI Albumina

Do ciast i masy z pianą

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Do piany z białek
  • Pasteryzowane białko jaja kurzego
  • Łatwa do ubijania

Podobne produkty:

KOTÁNYI Kardamon mielony
KOTÁNYI Kardamon w ziarnach

Opis

Albumina to suszone białko jaja kurzego. Ten produkt ma neutralny smak i zastępuje świeże białka jaja kurzego. Znajduje on zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych - rurki z kremem, masa kremowa.

Zastosowanie: Idealny do produkcji deserów - rurek z kremem i masy z pianą. 40g albuminy z 80g wody odpowiada 4 białkom jaja.

Przygotowanie masy z pianą: 40g albuminy i 80g wody. Mieszankę pozostawić na 7 godzin, następnie ubić i przygotować w tradycyjny sposób.

Zastosowanie: Do pieczenia, Do słodkich potraw i deserów
Smak: Neutralny
Właściwość: Mielone

Składniki

Składniki:
Kryształki albuminy (kandyzowane suszone białko jaja kurzego), pasteryzowane i suszone

ocen klientów po polski dla KOTÁNYI Albumina