KOTÁNYI Proszek do pieczenia z kamieniem winnym

Do ciast z blachy, tortów i babki!

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Środek spulchniający
  • Również przy diecie ubogiej w fosforany

Podobne produkty:

KOTÁNYI Słodka papryka
KOTÁNYI Pieprz Cayenne mielony

Opis

Proszek do pieczenia z kamieniem winnym firmy KOTÀNYI idealny do wypieków wszelkiego rodzaju ciasta. Doskonała alternatywa dla zwykłego proszku do pieczenia. Służy jako środek spulchniający. Ten produkt można stosować również przy diecie ubogiej w fosforany.

Zastosowanie:
Dla wszystkich rodzajów ciasta, zwłaszcza ciast z blachy, tortów i babki.

Wskazówka firmy KOTÀNYI: 8g proszku z kamieniem winnym wystarcza na ok 250g mąki.

Zastosowanie: Do pieczenia
Smak: Neutralny
Właściwość: Mielone

Składniki

Skład:
Środek spulchniający: winian potasu (56%) i węglan sodu, skrobia kukurydziana, środek zakwaszający: kwas cytrynowy