La Chinata  Wędzona średnioostra papryka

Delikatne strąki chili z La Vera

  • Zbierana i sortowana ręcznie
  • Wędzona przez drzewo dębowe
  • Wspaniały aromat
  • 13,99 zł 14,69 zł -5% (19,99 zł / 100 g)
  • od 2 tylko 10,21 zł / Sztuka -30%

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

W magazynie

Dostawa środa, 20 listopada: Zamów do poniedziałek do godz. 12:30.

Na moją listę życzeń

Nr art.: LC-L125AIN, Zawartość: 70 g

EAN: 8421401401203

  • Zbierana i sortowana ręcznie
  • Wędzona przez drzewo dębowe
  • Wspaniały aromat
Puszka, 70 g: 13,99 zł (19,99 zł / 100 g)
od 2 10,21 zł (14,59 zł / 100 g)
Puszka, 160 g: 22,99 zł (14,37 zł / 100 g)
od 2 18,76 zł (11,73 zł / 100 g)
Puszka, 350 g: 36,56 zł (10,45 zł / 100 g)
od 2 36,41 zł (10,40 zł / 100 g)
Opakowanie uzupełniające, 750 g: 62,72 zł (8,36 zł / 100 g)
od 2 61,51 zł (8,20 zł / 100 g)
Zip-Pak, 150 g: 18,99 zł (12,66 zł / 100 g)
od 2 14,47 zł (9,65 zł / 100 g)

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Dostawa DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Zamów do poniedziałek 12:30 i otrzymaj paczkę w ciągu 2 - 3 dni roboczych (DPD, tylko na produkty dostępne)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB

Opis

Chili
La Chinata dla swojego proszku paprykowego uzyskuje tylko najlepsze i najdelikatniejsze strąki chili z hiszpańskiego regionu "La Vera". Uprawę chili rozpoczyna się już w środku zimy. Późnym majem, gdy roślina już znacznie urosła, przesadza się ją z doniczki na pole, gdzie spokojnie rośnie, aż do zakończenia zbiorów. Główne rodzaje chili to Jaranda, Jariza i Bola.

Wędzenie
Owoce stają się dojrzałe i zdrowe, a w październiku i listopadzie są one zbierane z pól. Po zbiorach owoce dostarczane są od razu do wędzarni rolników. Wędzenie odbywa się w tradycyjny sposób, poprzez spalanie dębu korkowego lub dębu. Proces wędzeni trwa około 15 dni.

Mielenie
Po szerokiej kontroli jakości wędzone strąki chili ulegają mieleniu. Strąki chili po pierwsze są czyszczone i myte, następnie są one wkładane do dużych kamiennych młynów do mielenia. Strąki są mielone przez dwa duże kamienie z granitu, tak długo, aż osiągną odpowiednią konsystencję, następnie są suszone i pakowane.

Zastosowanie: Do dipów, pesto i marynat, Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Dla drobiu, Do dań z warzyw, Do ziemniaków, Kuchnia śródziemnomorska, Do makaronów, Do dań z ryżu, Do sosów
Znak jakości: Certyfikat IFS
Smak: Pikantny / Łagodnie-ostry
Pochodzenie: Hiszpania
Właściwość: Mielone
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty

Składniki

  • wędzona papryka (średnio ostra)

La Chinata

Pytania i odpowiedzi użytkowników La Chinata Wędzona średnioostra papryka

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

5,0 z 5 gwiazdek
7 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

7 ocen

Nie ma jeszcze żadnej recenzji po polski, ale jest 5 recenzji w innym języku.