Antonio Mattei – tradycyjny włoski piekarz

Kruche ciasteczka z migdałami według toskańskiej receptury z 1858 r.

Antonio Mattei: 7 artkułów

Filtry

Wszystkie ceny zawierają VAT

Słynne Biscotti di Prato i Cantuccini La Mattonella z tradycyjnej piekarni Antonio Mattei zachwycają fanów na całym świecie! Delikatne ciasteczka migdałowe pochodzą z włoskiej prowincji Prato. Oryginalna receptura od 1858 roku łączy toskański stosunek do życia z najsłodszymi stronami życia: kreacje z migdałami, orzeszkami pinii, pistacjami czy orzechami laskowymi z Piemontu są popularnymi towarzyszami specjałów kawowych i herbacianych, ale też doskonale współgrają ze skarbami winnic, tj. Vin Santo i Prosecco .

Kruche ciastko jest tradycyjnie podwójnie pieczone, uszlachetnione sekretnymi przyprawami, a dzięki zawartości całych orzechów laskowych, migdałów czy pistacji jest niesamowicie chrupiące. Przetwarzane są wyłącznie jaja z wolnego wybiegu. W oryginalnej recepturze nie ma miejsca na konserwanty, tłuszcze zwierzęce czy roślinne!