Ölmühle Solling Organiczne chili aromatyczny olej

Nasiona rzepaku spotykają się z ognistym chili

  • Świeżo, zimno tłoczony
  • Intensywna ostrość
  • Stosować z umiarem
  • 20,99 zł (20,99 zł / 100 ml)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Jeszcze 8 sztuk w magazynie

Przewidywany termin dostawy: piątek, 17 lipca
Zamów do dnia: poniedziałek, do godz. 12:30.

Na moją listę życzeń

Nr art.: ÖS-12911, Zawartość: 100 ml

EAN: 4031192129114

  • Świeżo, zimno tłoczony
  • Intensywna ostrość
  • Stosować z umiarem
250 ml: 40,99 zł (16,40 zł / 100 ml)
100 ml: 20,99 zł (20,99 zł / 100 ml)

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Do tego olejku aromatycznego zostają wykorzystywane zimno tłoczone świeże nieobrane nasiona rzepaku oraz strąk papryczek chili. Tak łączy się ognisty smak. Aromatyczny olej chili nadaje wszystkim potrawom intensywnej ostrości. Należy stosować go zatem z umiarem-chronić przed dziećmi!

Olej ten polecany jest dla miłośników ognistej kuchni. Ostre strąki papryczki chili zostały opracowane w olejku nośny (olejek rzepakowy) do tych egzotycznych specjałów. W azjatyckiej kuchni lub w legendarnym meksykańskim chili con carne nie powinno go w żadnym wypadku zabraknąć. Można go stosunkowo łatwo dozować i rozwija on charakterystyczną ostrość szczególnie po ogrzaniu. Należy stosować go z umiarem.

Chili dla wspaniałej figury

Pieprz kajeński pomaga w naturalny sposób podczas odchudzania. To odkryli naukowcy z Purdue University w USA w Stanie Indiana. Badali oni w ciągu pewnego badania działanie proszku chili na uczestnikach, którzy udoskonalali swój główny posiłek tą czerwoną przyprawą. Zwiększa ona temperaturę ciała, jak również spalanie kalorii. Jednocześnie obniża chęć głodu solony, tłustych i słodkich otraw. Wniosek: Tak ostro można schudnąć.

Właściwe i ochronne zastosowanie oleju aromatycznego w kuchni

Składniki są w zależności od przepisu lekko solone i ogrzewane, aż osiągną żądany stan smażenia. Potrawa jest przyprawiana aromatycznym olejkiem bezpośrednio przed podaniem. Olejek ten toleruje tylko umiarkowane ocieplenie na patelni lub w woku. Najlepiej dodać dwie łyżki preferowanych ziół oraz olejku aromatycznego nad porcją, aby podkreślić jej odpowiednie smakowe akcenty. Następnie olej aromatyczny rozłożyć ostrożnie łyżką lub szpatułką na porcji. I posiłek jest już gotowy do podania.

Apetyczne przekąski, obfite menu, świeże sałatki, dipy, a nawet zupy i sosy należą do udanych dzięki ziołowemu-aromatycznemu olejowi- nawet, jeśli nie masz za dużo czasu na przygotowanie. Nie musisz tracić czas na marynaty, ponieważ olej aromatyczny odzwierciedla pełny, naturalny smak - kropla za kroplą, spełnia duże oczekiwanie smakowe świeżych przypraw i ziół.

Zastosowanie: Kuchnia azjatycka, Do dipów, pesto i marynat, Do ryb i owoców morza, Do dań mięsnych, Do warzyw i sałatek, Do dań z warzyw, Do sosów
Znak jakości: UE-Bio symbol, b.k.u - biologicznie kontrolowane uprawy
Zawartość oleju: 100 ml, 250 ml

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania3768 / 900 kj / kcal
tłuszcz100 g
  w tym tłuszcze nasycone7,5 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe27,4 g
  w tym Kwasy tłuszczowe jednonienasycone65,1 g
węglowodany0 g
  w tym cukier0 g
białko jajka0 g
sól0 g

Składniki

  • olej rzepakowy [1]
  • papryczka chili [1]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw

Pytania i odpowiedzi użytkowników Ölmühle Solling Organiczne chili aromatyczny olej

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

5,0 z 5 gwiazdek
3 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

3 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.