Ölmühle Solling Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair, 1 l

Specjalność z miąższu palmy olejowej

86,00 zł

(86,00 zł / l, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 1 l

Dostawa do piątek, 31 maja

Dostępne po 28 maja

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej?

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej? Tego produktu aktualnie brak w magazynie, wkrótce będzie ponownie dostępny. Można go teraz zamówić - artykuł zostanie wysłany natychmiast po zaksięgowaniu towaru w magazynie. Zamknąć notatkę

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Intensywny pomarańczowy kolor
  • Pochodzenie: Ghana
  • Odporny na ciepło

Nr art.: ÖS-12202, Zawartość: 1 l, EAN: 4031192122023

Opis

Czerwony olej palmowy jest bardzo ceniony ze względu na zawartość naturalnych karotenoidów (witamina A) i tokotrienole (witamina E). Olej palmowy jest odporny na wysokie temperatury i nadaje się do ulepszania egzotycznych potraw z warzywami, makaronem oraz do potraw z ryżem, jak również do pieczenia i smażenia. Olej palmowy jest naturalnym roślinnym olejem, który jest uzyskiwany z palm oliwnych z kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej palmowy odznacza się wyjątkowym smakiem oraz swoim intensywnym pomarańczowym kolorem.

Czerwony olej palmowy jest uzyskiwany poprzez proste gotowanie z miąższu owocowego (Mesocarp) owoców palmy (Elaeis guineensis). W przeciwieństwie do białego oleju z nasion palmy posiada naturalny, czerwono rubinowy kolor, który jest wywołany dużą zawartością karotenoidów. Aby jak najlepiej zachować składniki, natywny, czerwony olej nie jest ani wybielany, ani perfumowany oraz rafinowany lub ekstrahowany środkami rozpuszczalnymi.

Ze względu na jego złożenia z kwasów tłuszczowych czerwony olej palmowy jest odporny zarówno w czasie podgrzewania, jak i przy utlenianiu oraz może być wykorzystywany do pieczenia i smażenia. Jest również stosowany do pielęgnacji ciała. Karetonoidy i witamina E dostarczają w pierwszej linii ochronę komórkom organizmu. Aby jak najlepiej zachować składniki, nie należy przegrzewać czerwonego oleju palmowego. Nadaje się do pieczenia i do udoskonalania, jak również lekko barwi potrawy z makaronu i ryżu, zupy, sosy. Mieszanka z natywnym olejem kokosowym idelanie pasuje do ciepłych, pysznych potraw.

Marki: Ölmühle Solling
Znak jakości: Znak ekologiczny UE / spoza UE, Naturland
Pochodzenie: Afryka
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła, Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 ml
zawartość energetyczna3768 / 900 kj / kcal
tłuszcz100 g
  w tym tłuszcze nasycone49,6 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe [1]11,6 g
  w tym Kwasy tłuszczowe jednonienasycone38,6 g
węglowodany0 g
  w tym cukier0 g
białko0 g
sól0 g
  1. (kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6)
Składniki
  • olej palmowy [1]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw

Recenzje naszych klientów

2 oceny klientów po polski dla Ölmühle Solling Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair

14 recenzji klienta w innym języku

4,9 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
16 (88%)
4 gwiazdki
2 (11%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

18 ocen
2 recenzje klienta po polski
14 recenzji klienta w innym języku

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder