Ölmühle Solling Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair

Specjalność z miąższu palmy olejowej

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Intensywny pomarańczowy kolor
  • Pochodzenie: Ghana
  • Odporny na ciepło
  • 94,00 zł (9,40 zł / 100 ml)

włącznie z kwotą VAT 8% plus koszty dostawy

Jeszcze 6 sztuk dostępnych w magazynie

Przewidywany termin dostawy: piątek, 01 października
Zamów do dnia: poniedziałek, do godz. 05:15.

Na moją listę życzeń

Nr art.: ÖS-12202, Zawartość: 1 l

EAN: 4031192122023

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Intensywny pomarańczowy kolor
  • Pochodzenie: Ghana
  • Odporny na ciepło
250 ml: 28,99 zł (11,60 zł / 100 ml)
1 l: 94,00 zł (9,40 zł / 100 ml)

Opis

Czerwony olej palmowy jest bardzo ceniony ze względu na zawartość naturalnych karotenoidów (witamina A) i tokotrienole (witamina E). Olej palmowy jest odporny na wysokie temperatury i nadaje się do ulepszania egzotycznych potraw z warzywami, makaronem oraz do potraw z ryżem, jak również do pieczenia i smażenia. Olej palmowy jest naturalnym roślinnym olejem, który jest uzyskiwany z palm oliwnych z kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej palmowy odznacza się wyjątkowym smakiem oraz swoim intensywnym pomarańczowym kolorem.

Czerwony olej palmowy jest uzyskiwany poprzez proste gotowanie z miąższu owocowego (Mesocarp) owoców palmy (Elaeis guineensis). W przeciwieństwie do białego oleju z nasion palmy posiada naturalny, czerwono rubinowy kolor, który jest wywołany dużą zawartością karotenoidów. Aby jak najlepiej zachować składniki, natywny, czerwony olej nie jest ani wybielany, ani perfumowany oraz rafinowany lub ekstrahowany środkami rozpuszczalnymi.

Ze względu na jego złożenia z kwasów tłuszczowych czerwony olej palmowy jest odporny zarówno w czasie podgrzewania, jak i przy utlenianiu oraz może być wykorzystywany do pieczenia i smażenia. Jest również stosowany do pielęgnacji ciała. Karetonoidy i witamina E dostarczają w pierwszej linii ochronę komórkom organizmu. Aby jak najlepiej zachować składniki, nie należy przegrzewać czerwonego oleju palmowego. Nadaje się do pieczenia i do udoskonalania, jak również lekko barwi potrawy z makaronu i ryżu, zupy, sosy. Mieszanka z natywnym olejem kokosowym idelanie pasuje do ciepłych, pysznych potraw.

Zastosowanie: Kuchnia arabska, Kuchnia azjatycka, Do makaronów, Do dań z ryżu, Do sosów, Do zup
Znak jakości: Znak ekologiczny UE / spoza UE, Naturland
Pochodzenie: Afryka
Zawartość oleju: 30 - 40 ml, 250 ml, 1 litr
Metainfo: Oleje roślinne

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 ml
Zawartość energetyczna / spalania3768 / 900 kj / kcal
tłuszcz100 g
  w tym tłuszcze nasycone49,6 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe [1]11,6 g
  w tym Kwasy tłuszczowe jednonienasycone38,6 g
węglowodany0 g
  w tym cukier0 g
białko jajka0 g
sól0 g
  1. (kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6)

Składniki

  • olej palmowy [1]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw

Pytania i odpowiedzi użytkowników Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

2 oceny klientów po polski dla Ölmühle Solling Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair

11 recenzji klienta w innym języku

4,9 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
13 (86%)
4 gwiazdki
2 (13%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

15 ocen
2 recenzje klienta po polski
11 recenzji klienta w innym języku