Ölmühle Solling Czerwony olej palmowy "Fair for Life"

Specjalne z miąższu palmy olejowej

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Silny pomarańczowy kolor
  • Odporny na ciepło
  • 28,99 zł (11,60 zł / 100 ml)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Przewidywana wysyłka w ciągu 1-2 tygodni

Na moją listę życzeń

Nr art.: ÖS-12221, Zawartość: 250 ml

EAN: 4031192122214

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Silny pomarańczowy kolor
  • Odporny na ciepło
250 ml: 28,99 zł (11,60 zł / 100 ml)
1 l: 94,00 zł (9,40 zł / 100 ml)

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem
  • Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Czerwony olej palmowy jest bardzo ceniony ze względu na zawartość naturalnych karotenoidów (witamina A) i tokotrienole (witamina E). Olej palmowy zapewnia wysoką stabilność cieplną i nadaje się do ulepszania egzotycznych potraw z warzywami, makaronem oraz do potraw z ryżem, jak również do pieczenia i smażenia. Olej palmowy jest naturalnym roślinnym olejem, który jest uzyskiwany z palm oliwnych z kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej palmowy odznacza się wyjątkowym smakiem oraz swoim silnym pomarańczowym kolorem.

Czerwony olej palmowy jest uzyskiwany poprzez proste gotowanie z miąższu owocowego (Mesocarp) owoców palmy (Elaeis guineensis). W przeciwieństwie do białego oleju z nasion palmy posiada on naturalny, czerwono rubinowy kolor, który jest wywołany dużą zawartością karotenoidów. Aby utrzymać jak najlepiej jego składniki, natywny, czerwony olejek nie jest ani wybielany, ani perfumowany oraz rafinowany lub ekstrahowany środkami rozpuszczalnymi.

Ze względu na jego złożenia z kwasów tłuszczowych ten czerwony olej palmowy jest stabilny zarówno w czasie ogrzewania, jak i przy utlenianiu oraz może być wykorzystywany do pieczenia i smażenia. Jest również stosowany do pielęgnacji ciała. Karetonoidy i witamina E dostarczają w pierwszej linii ochronę komórkom organizmu. Aby jak najlepiej utrzymać składniki, nie należy przegrzewać tego czerwonego oleju palmowego. Nadaje się do pieczenia i do udoskonalania, jak również oddaje odrobinę koloru potrawom z makaronu i ryżu, zupą, sosom, Również poleca się mieszankę z natywnym olejem kokosowym dla ciepłych, pysznych potraw.

Zastosowanie: Kuchnia arabska, Kuchnia azjatycka, Do makaronów, Do dań z ryżu, Do sosów, Do zup
Znak jakości: UE-Bio symbol, b.k.u - biologicznie kontrolowane uprawy
Zawartość oleju: 30 - 40 ml, 250 ml, 1 litr
Metainfo: Oleje roślinne

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 ml
Zawartość energetyczna / spalania3768 / 900 kj / kcal
tłuszcz100 g
  w tym tłuszcze nasycone49,6 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe [1]11,6 g
  w tym Kwasy tłuszczowe jednonienasycone38,6 g
węglowodany0 g
  w tym cukier0 g
białko jajka0 g
sól0 g
  1. (kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6)

Składniki

  • olej palmowy [1]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw

Pytania i odpowiedzi użytkowników Ölmühle Solling Czerwony olej palmowy "Fair for Life"

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

4,9 z 5 gwiazdek
12 (92%)
1 (7%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

13 ocen
2 recenzje klienta po polski
9 recenzji klienta w innym języku