Rosenfellner Mühle Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny

Błyskawiczne przygotowanie

Nowość w sklepie!

  • Bez drożdży
  • Z delikatnymi przyprawami
  • 15,69 zł (3,14 zł / 100 g)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Jeszcze 6 sztuk w magazynie

Dostawa czwartek, 28 marca: Zamów do poniedziałek do godz. 12:30.

Zawartość: 500 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: RM-411295, Zawartość: 500 g

EAN: 9120012134362

  • Bez drożdży
  • Z delikatnymi przyprawami

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Polska: Bezpłatna dostawa od 170,00 zł
  • Dostawa DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Bezpłatny zwrot przesyłki
  • Za pobraniem, Karta kredytowa. (VISA, Mastercard, Diners Club), Paypal, Przedpłata, Przelew natychmiastowy

Opis

Nowe i wyjątkowe doznania smakowe! Mieszanka ma lekko gorzki, orzechowy aromat. Duży plus: bardzo szybkie przygotowanie. Bez drożdży, z delikatnymi przyprawami i oczywiście wszystko bio.

Przygotowanie:

  • Mieszankę wsypać do miski, zagnieść z 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostek świeżych drożdży (21 g) i ok. 200 ml letniej wody. Upewnić się, że ciasto nie jest zbyt twarde - w razie potrzeby dodaj więcej wody. Pozostawić ciasto w temp. pokojowej na pół godziny. Posmarować formę olejem. Krótko ugnieść ciasto i pozostawić pod przykryciem w foremce na pół godziny, a następnie upiec. Instrukcja pieczenia: ciepło górne / dolne: ok. 200°C (podgrzane) gorące powietrze: ok. 200°C (podgrzane) czas pieczenia: na środkowej półce ok. 35 - 45 min.

Przygotowanie z proszkiem do pieczenia:

  • Wsypać mieszankę do miski, ugnieść z opakowaniem proszku do pieczenia i ok. 200 ml letniej wody. Posmarować foremkę olejem, dodać ciasto i piec w podgrzanym piekarniku w temp.175°C na ok. 45 min.

Uwaga do pieczenia w piekarniku:

  • Na początku umieść talerz z gorącą wodą w piekarniku, aby zapobiec wysuszeniu skórki chleba.
Pochodzenie: Austria
Znak jakości: UE-Bio symbol

Składniki

  • mąka pszenna [1]
  • mąka żytnia [1]
  • 4,3% nasiona konopi [1]
  • sól
  • suszony zaczyn z mąki razowej
    • mąka żytnia pełnoziarnista [1]
    • woda
  • kwas mlekowy [2]
  • przyprawy
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw
  2. środek zakwaszający

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1403 / 335 kj / kcal
tłuszcz3,4 g
  w tym tłuszcze nasycone0,3 g
węglowodany63 g
  w tym cukier0,6 g
białko jajka12 g
błonnik4,9 g
sól1,9 g

Pytania i odpowiedzi użytkowników Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt