Rosenfellner Mühle Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny
Błyskawiczne przygotowanie
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Nowe i wyjątkowe doznania smakowe! Mieszanka ma lekko gorzki, orzechowy aromat. Duży plus: bardzo szybkie przygotowanie. Bez drożdży, z delikatnymi przyprawami i oczywiście wszystko bio.
Przygotowanie:
- Mieszankę wsypać do miski, zagnieść z 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostek świeżych drożdży (21 g) i ok. 200 ml letniej wody. Upewnić się, że ciasto nie jest zbyt twarde - w razie potrzeby dodaj więcej wody. Pozostawić ciasto w temp. pokojowej na pół godziny. Posmarować formę olejem. Krótko ugnieść ciasto i pozostawić pod przykryciem w foremce na pół godziny, a następnie upiec. Instrukcja pieczenia: ciepło górne / dolne: ok. 200°C (podgrzane) gorące powietrze: ok. 200°C (podgrzane) czas pieczenia: na środkowej półce ok. 35 - 45 min.
Przygotowanie z proszkiem do pieczenia:
- Wsypać mieszankę do miski, ugnieść z opakowaniem proszku do pieczenia i ok. 200 ml letniej wody. Posmarować foremkę olejem, dodać ciasto i piec w podgrzanym piekarniku w temp.175°C na ok. 45 min.
Uwaga do pieczenia w piekarniku:
- Na początku umieść talerz z gorącą wodą w piekarniku, aby zapobiec wysuszeniu skórki chleba.
Marki: | Rosenfellner Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
ocen klientów po polski dla Rosenfellner Mühle Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny
Podobne produkty:
Klienci, którzy nabyli "Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny", zakupili także:
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Piccantino:
-
Darmowa wysyłka
do Polska od 229,00 zł -
Darmowa
wysyłka zwrotna -
Otrzymasz przesyłkę w ciągu 2 dni.
Więcej niż 10.450 art.