Rosenfellner Mühle Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny

Błyskawiczne przygotowanie

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Nowe i wyjątkowe doznania smakowe! Mieszanka ma lekko gorzki, orzechowy aromat. Duży plus: bardzo szybkie przygotowanie. Bez drożdży, z delikatnymi przyprawami i oczywiście wszystko bio.

Przygotowanie:

  • Mieszankę wsypać do miski, zagnieść z 9 g suchych drożdży lub 1/2 kostek świeżych drożdży (21 g) i ok. 200 ml letniej wody. Upewnić się, że ciasto nie jest zbyt twarde - w razie potrzeby dodaj więcej wody. Pozostawić ciasto w temp. pokojowej na pół godziny. Posmarować formę olejem. Krótko ugnieść ciasto i pozostawić pod przykryciem w foremce na pół godziny, a następnie upiec. Instrukcja pieczenia: ciepło górne / dolne: ok. 200°C (podgrzane) gorące powietrze: ok. 200°C (podgrzane) czas pieczenia: na środkowej półce ok. 35 - 45 min.

Przygotowanie z proszkiem do pieczenia:

  • Wsypać mieszankę do miski, ugnieść z opakowaniem proszku do pieczenia i ok. 200 ml letniej wody. Posmarować foremkę olejem, dodać ciasto i piec w podgrzanym piekarniku w temp.175°C na ok. 45 min.

Uwaga do pieczenia w piekarniku:

  • Na początku umieść talerz z gorącą wodą w piekarniku, aby zapobiec wysuszeniu skórki chleba.
Marki: Rosenfellner Mühle
Pochodzenie: Austria

ocen klientów po polski dla Rosenfellner Mühle Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Organiczna mieszanka do pieczenia chleb konopny", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder