Spice for Life Pieprz andaluzyjski

Indonezyjska papryka cytrusowa

  • Absolutna rzadkość
  • Owocowy aromat
  • Lekko paraliżujące
  • 57,00 zł (228,00 zł / 100 g)
  • od 2 tylko 44,58 zł / Sztuka -22%

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

W magazynie

Przewidywany termin dostawy: wtorek, 03 listopada
Zamów do dnia: środa, do godz. 12:30.

Zawartość: 25 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: SL-420962, Zawartość: 25 g

EAN: 4260264715959

  • Absolutna rzadkość
  • Owocowy aromat
  • Lekko paraliżujące

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem
  • Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Uprawa i historia
Papryka andaluzyjska do dziś nie jest uprawiana. Jest to dzika roślina, która wydaje owoce przez cały rok. W Indonezji ludzie mówią, że Andaluzji należy się opiekować jak dziecko. Im częściej „zbierasz”, tym częściej pieprz wydaje owoce.

Ale dlaczego jest tak rzadki i tak wyjątkowy? Nie próbuje się go uprawiać. Aby to wyjaśnić, musisz pamiętać słynną kawę Opi Luwak. Tak zwana kawa dla kota jest spożywana przez nierówne musangi, a następnie wydalana. Do tej pory wszyscy znają wynik ... Podobnie jest w przypadku Andaluzji. Papryka rozprzestrzenia się tylko dlatego, że jest zjadana przez ptaki, a następnie wydalana podczas lotu. Gwarantowana jest szeroka i nieregularna dystrybucja. Tylko niektóre enzymy ptasie kiełkują pieprz. Bez ptaka nie ma pieprzu. Jak dotąd wszelkie próby jej uprawy zakończyły się niepowodzeniem. Tak więc tradycja ... W każdym razie krzewy są szeroko rozpowszechnione, ale tylko indywidualnie. Więc jest to prawdziwa gra w kotka i myszkę, aby ją znaleźć. Czas zbierania jest więc bardzo czasochłonny. Na Sumatrze pieprz jest tradycyjnie używany tylko na uroczystości, takie jak wesela. Ponieważ nawet tam jest uważana za rzadką przyprawę i jest traktowana z podziwem. Papryka andaluzyjska należy do rodzaju pieprzu Sezchuan. Nie ma własnej pikantności, ale zaskakuje konesera swoim owocowym aromatem. Język jest lekko znieczulony, stymulowany jest przepływ śliny, a wszystkie naczynia są postrzegane intensywniej. Jest tylko jedna papryka, która wygląda trochę tak: Papryka Sacho z Japonii! Nuta cytrusowa jest jednak zupełnie inna.

Zastosowanie:
Oczywiście w kuchni azjatyckiej. Ale nadaje się również do użytku w naszej kuchni. To byłyby sałatki i dania rybne. W szczególności pieprz w połączeniu z krewetkami to wyjątkowe doznanie smakowe. A może w połączeniu z imbirem? Nie? Chodźmy.

Zastosowanie: Kuchnia azjatycka, Do ryb i owoców morza, Do warzyw i sałatek
Znak jakości: UE-Bio symbol
Smak: Owocowo-ostry
Właściwość: Naturalne
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty
Metainfo: Pieprz

Składniki

  • pieprz andaliman

Pytania i odpowiedzi użytkowników Spice for Life Pieprz andaluzyjski

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt

5,0 z 5 gwiazdek
1 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.