Stöber Mühle Mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki

Zdrowe ziarno

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Pszenica płaskurka to archetyp pszenicy. Słodkie drożdżowe wypieki i ciasta uzyskują krystaliczną strukturę, kruche ciasta stają się cudownie puszyste. Do ciasta chlebowego można dodać do 10% mąki pełnoziarnistej, dzięki czemu chleb jest pikantniejszy i ciemniejszy.

Z tego ziarna powstają doskonałe wypieki. Ciemny kolor mąki jest tak samo charakterystyczny, jak jej pikantny aromat.
Niemniej jednak, aby chleb się udał, dobrze jest wymieszać mąkę z innym rodzajem mąki z naszego młyna, ponieważ jej właściwości adhezyjne nie są wystarczające.

Ze względu na ziarniste właściwości ten rodzaj mąki jest prawie idealny do wszelkiego rodzaju produktów z ciasta:
Makaron, chleb, knedle, ciasta, pizza i wiele więcej

We Włoszech ta mąka jest podawana jak polenta, wzbogacona twarogiem i świeżymi ziołami.

Pszenica płaskurka może być również stosowana jako wkład do zupy, gulaszu, risotto, jako dodatek do sałatki, do zapiekanek lub w formie pasztecików.

Marki: Stöber Mühle
Pochodzenie: Austria

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Stöber Mühle Mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder