Taifun Bio Papillon - wegańska wędlina z papryką

Smakuje również na pizzy

Produkt wyprzedanyProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Opis

Wegańska wędlina z papryką to smakołyk, który szybko pokona głód. Smakuje ona również wyśmienicie na pizzy lub w sałatkach.

Wskazówka: na chlebie wyśmienicie smakuje na zimno. Pokrojoną wędlinę wegańską możesz dodać do pizzy, przy czym nie należy za długo trzymać jej w piekarniku.

Przepis: wegańska „sałatka z kiełbasą”

Na zimną kolację dla czterech osób potrzebne są następujące składniki:

  • 500 g (= 4 opakowania) Bio Papillon - wegańskiej wędliny z papryką marki Taifun
  • 1 duży ogórek kiszony lub konserwowy
  • 1/2 czerwonej i 1/2 zielonej papryki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub posiekanej natki pietruszki
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • 30 ml octu winnego
  • 2 łyżki wody z ogórków
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 15 min
Poziom trudności: łatwy

Przygotowanie jest tak proste:

  1. Wędliny, ogórek i paprykę pokroić w cienkie paski.
  2. Drobno posiekać cebulę i zioła (szczypiorek lub pietruszkę).
  3. W dużej misce wymieszać oliwę, ocet, wodę z ogórków i musztardę, aby uzyskać kremowy dressing. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Do dressingu dodać pokrojone i posiekane składniki.
  5. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
  6. Nałożyć na talerze lub miski i podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Marki: Taifun
Pochodzenie surowca: Austria

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Taifun Bio Papillon - wegańska wędlina z papryką

3,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
0 (0%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
1 (100%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Klienci, którzy nabyli "Bio Papillon - wegańska wędlina z papryką", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder