Bake Affair Pudełko prezentowe „Zakwas”

Świetny prezent dla miłośników pieczenia

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Świetny prezent dla fanów wypieków lub w podziękowaniu. Tradycyjna mieszanka do wypieku chleba wiejskiego zawiera najlepszy zakwas orkiszowy zapewniający łatwe i doskonałe przygotowanie.

W zestawie:
1 x mieszanka do pieczenia chleba wiejskiego (752g)
1x kosz do wyrastania ciasta
1 x nóż piekarski
1 x szpachelka do ciasta

Świeże składniki:

  • 430 ml wody

Instrukcje dotyczące przygotowania 1 kg chleba wiejskiego:

  • Otwórz opakowanie z mieszanką, włóż ją do miski, dodaj 430 ml letniej wody (patrz linia wody w puszce) i wyrabiaj ciasto ręcznie, robotem kuchennym lub termomixem przez ok. 3 minuty.
  • Przykryj i pozostaw ciasto w misce w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) na ok. 45 - 60 minut.
  • Posyp powierzchnię roboczą i, jeśli jest dostępny, kosz do wyrastania ciasta mąką.
  • Umieść ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej i zagnij od krawędzi do środka za pomocą szpachelki do ciasta. Uformuj okrągły kształt i ułożyć końcem do dołu w koszyku lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Ciasto lekko posyp mąką, przykryj i pozostaw do dojrzewania na ok. 60 minut w ciepłym miejscu (ok. 24°C).
  • Rozgrzej piekarnik do 230°C (grzałka górna / dolna) 40 minut przed końcem czasu "spoczynku".
  • Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na kamieniu do pieczenia chleba.
  • Natnij wierzch ciasta ostrym nożem. Ważne: nacięcia muszą być wystarczająco głębokie, aby para mogła łatwo ulotnić się. Tutaj możesz uwolnić swoją kreatywność i tworzyć wzory!
  • Piecz w temperaturze 230°C przez 15 minut, następnie zmniejsz do 190°C i piecz przez kolejne 30 minut.
  • Zdejmij z blachy do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na ruszcie, potem podawaj.

Z żeliwnym garnkiem:

  • Podczas wyrastania ciasta wsuń ruszt na środkową szynę piekarnika i umieść żeliwny garnek z pokrywką. Przygotuj rękawice kuchenne
  • Za pomocą rękawic kuchennych postaw gorący żeliwny garnek na ognioodpornej powierzchni i zdejmij pokrywę. Przełóż wyrośnięte ciasto z koszyczka bezpośrednio do garnka, tak aby nacięty wierzch pozostał na wierzchu. Zamknij gorącą pokrywkę, wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut (w temp. 230°C). Następnie ostrożnie zdejmij pokrywkę, zmniejsz temperaturę piekarnika do 190°C i piecz chleb, aż będzie chrupiący i brązowy przez ok. 20 minut. Ostrożnie wyjmij chleb z garnka, pozwól mu całkowicie ostygnąć na podstawce i podawaj.
Marki: Bake Affair
Pochodzenie: Austria

ocen klientów po polski dla Bake Affair Pudełko prezentowe „Zakwas”

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Pudełko prezentowe „Zakwas”", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder