Ölmühle Fandler Bio - nasiona konopi - sól

Niespotykana kompozycja smaków

  • delikatna metoda tłoczenia tłocznią stemplową
  • przyjemny zapach trawy
  • orzechowy smak
  • 23,99 zł (15,99 zł / 100 g)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Jeszcze 1 stuka w magazynie

Przewidywany termin dostawy: poniedziałek, 02 listopada
Zamów do dnia: wtorek, do godz. 12:30.

Zawartość: 150 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: XGR-ÖF-sahf015, Zawartość: 150 g

EAN: 9006045603016

  • delikatna metoda tłoczenia tłocznią stemplową
  • przyjemny zapach trawy
  • orzechowy smak

Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:Piccantino sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem
  • Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Naturalna sól górska pochodząca z Alp Styryjskich , wymieszana z odolejonymi i zmielonymi nasionami konopi dała niespotykaną kompozycję smakową. Konopia jest jedną z najstarszych uprawianych roślin; jej olej jest bardzo bogaty w gama - kwas linolenowy. Delikatna metoda stemplowego tłoczenia pozbawia ziarna konopi ich cierpkiego smaku i jednocześnie zachowuje przyjemny trawiasty zapach oraz orzechowy smak. Tylko z dwoma składnikami koncentruje się ta puristycka linia produktów na najistotniejszym: przeżyciem smaku . Całkowicie bez dodatków smakowych , wzmacniaczy smaku , nierafinowana i jodowana.

Bio ziarna konopi - sól pasuje dobrze do silnych smaków jak: kapusty, fasoli, pory, selera ; do silnej sałaty warzywnej jak rukola, radicchio, cykoria endiwia , do sera, smarowania na chleb, potraw jajecznych ; do drobiu i mięsa wieprzowego.

Dobrze harmonizuje z: olejem konopnym, olejem rzepakowym, olejem z pestek z dyni , olejem pestek winogron i olejem oliwnym. k

Styryjska sól górska
Podczs powstawania przed 150 milionami lat została sól górska zamknięta w masywie , bardzo głęboko. Do dnia dzisiejszego jest tam zamknięta z wieloma wartościowymi minerałami i najlepiej chroniona przed wpływami środowiska. Dzisiaj, jest wydobywana ta naturalna sól w regionie Bad Aussee w Styrii , niesamowicie starannie według długoletnich tradycji górniczych. Ona jest bardzo wartościowa i niepowtarzalna w smaku i jej wyglądzie.

Zastosowanie: Do smarowania, Do dipów, pesto i marynat, Do dań mięsnych, Dla drobiu, Do warzyw i sałatek
Znak jakości: UE-Bio symbol
Cechy produktu: Wegańskie , Wegetariański
Smak: Łagodny, Słony, Pikantny
Pochodzenie: Europa
Właściwość: Naturalne
Bez: Wzmacniacze smaku, Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki, Konserwanty
Metainfo: Mieszanki przypraw

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania729 / 174 kj / kcal
Tłuszcz6,3 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,7 g
  w tym mehrfach ungesättigte Fettsäuren4,4 g
  w tym einfach ungesättigte Fettsäuren1 g
Węglowodany2 g
  w tym cukier2 g
Białko20,7 g
sól50 g
Omega-3-Fettsäuren1 g

Składniki

  • Hanfkerne
  • Bergkernsalz

Akcesoria

Pytania i odpowiedzi użytkowników Ölmühle Fandler Bio - nasiona konopi - sól

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Oceń produkt