Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio, 200 g

Klasyk

18,99 zł

(94,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 200 g

Dostawa do poniedziałek, 29 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 23:59 godz..

Dostępny

Aby zagwarantować absolutną świeżość i najwyższą jakość, ten produkt może zostać wysłany wyłącznie w specjalnym opakowaniu izotermicznym. Za opakowanie izotermiczne zostaje naliczona dodatkowa opłata wynosząca 21,50 zł.
Dalsze informacje o dostawie schłodzonych produktów

Dodatkowe opłaty manipulacyjne za ten artykuł do Polska: 21,50 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Sfermentowane ziarna soi
  • Do marynowania
  • Orzechowy smak

Nr art.: BIOG-290803, Zawartość: 200 g, EAN: 4260397821022

Opis

Nie zawsze musisz wybierać tofu, jeśli szukasz kolejnych wegańskich alternatyw w swojej kuchni. Czy znasz już Tempeh? Podobnie jak tofu, klasyczny tempeh jest zwykle wytwarzany z ziaren soi (chociaż istnieją alternatywy z innych roślin strączkowych). Są one sfermentowane szlachetną pleśnią. W rezultacie tempeh, w przeciwieństwie do tofu, ma bardziej orzechowy smak i jest bardziej chrupiący.

Możesz dowolnie marynować i doprawiać tempeh naturalny, ale można podawać go również bez dodatku. Dzięki temu jest niezwykle wszechstronny: spróbuj na przykład chrupiących szaszłyków z tempeh z sosem do maczania z orzeszków ziemnych lub po prostu zastąp tofu w swoim ulubionym przepisie tempeh.

Sposób przygotowania: tempeh najlepiej smakuje smażony do chrupiącej konsystencji. Aby to zrobić, podgrzej trochę oleju na patelni. Smaż ze wszystkich stron przez kilka minut na średnim ogniu i przygotuj według przepisu lub podawaj z wybranymi dodatkami.

Marki: Tempehmanufaktur
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten, F - soja, P - łubin
Uwaga dotycząca przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w chłodnym miejscu
Właściwości: bez inżynierii genetycznej
Pochodzenie surowca: Indonezja
Składniki
  • 99% gotowane ziarna soi [1]
  • Ocet jabłkowy [1]
  • Rhizopus [2]
  1. z ekologicznych upraw
  2. kultury starterowe
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna739,0 / 176,5 kj / kcal
tłuszcz7,9 g
  w tym tłuszcze nasycone1,5 g
węglowodany2,1 g
  w tym cukier0,9 g
białko21,2 g
błonnik6,6 g
sól0 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio

1 recenzja klienta w innym języku

3,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
0 (0%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
1 (100%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Tempeh naturalny, Bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder