Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio, 200 g

Klasyk

17,99 zł

(89,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 200 g

Jeszcze 7 sztuk dostępnych w magazynie

Dostawa do czwartek, 31 lipca, jeśli zamówienie zostanie złożone do wtorek do 23:59 godz..

Wysyłka w opakowaniu izotermicznym: Za wysyłkę produktów wymagających opakowania termicznego zostaną naliczone dodatkowe koszty w kwocie 19,60 zł za zamówienie.
Więcej informacji

Właściwości i zalety

  • Sfermentowane ziarna soi
  • Do marynowania
  • Orzechowy smak

Nr art.: BIOG-290803, EAN: 4260397821022

Kupowane często z Tempehmanufaktur Tempeh łubinowy z dzikimi ziołami, BIO, 170 g

Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio, 200 g 17,99 zł (89,95 zł / kg)
Tempehmanufaktur Tempeh łubinowy z dzikimi ziołami, BIO, 170 g 17,99 zł (105,82 zł / kg)
Cena całkowita: 35,98 zł
Opis

Nie zawsze musisz wybierać tofu, jeśli szukasz kolejnych wegańskich alternatyw w swojej kuchni. Czy znasz już Tempeh? Podobnie jak tofu, klasyczny tempeh jest zwykle wytwarzany z ziaren soi (chociaż istnieją alternatywy z innych roślin strączkowych). Są one sfermentowane szlachetną pleśnią. W rezultacie tempeh, w przeciwieństwie do tofu, ma bardziej orzechowy smak i jest bardziej chrupiący.

Możesz dowolnie marynować i doprawiać tempeh naturalny, ale można podawać go również bez dodatku. Dzięki temu jest niezwykle wszechstronny: spróbuj na przykład chrupiących szaszłyków z tempeh z sosem do maczania z orzeszków ziemnych lub po prostu zastąp tofu w swoim ulubionym przepisie tempeh.

Sposób przygotowania: tempeh najlepiej smakuje smażony do chrupiącej konsystencji. Aby to zrobić, podgrzej trochę oleju na patelni. Smaż ze wszystkich stron przez kilka minut na średnim ogniu i przygotuj według przepisu lub podawaj z wybranymi dodatkami.

Marki: Tempehmanufaktur
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten, F - soja, P - łubin
Uwaga dotycząca przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w chłodnym miejscu
Właściwości: bez inżynierii genetycznej
Pochodzenie surowca: Indonezja
Składniki

99 % gotowane ziarna soi[1], ocet jabłkowy[1], Rhizopus [2]

  1. Da Agricoltura Biologica/Organic
  2. kultury starterowe
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 739,0 / 176,5 kj / kcal
tłuszcz 7,9 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,5 g
węglowodany 2,1 g
  w tym cukier 0,9 g
substancje balastowe 6,6 g
białko 21,2 g
sól 0 g

Pasujące produkty

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio

1 recenzja klienta w innym języku

3,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
0 (0%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
1 (100%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.