Tempehmanufaktur - wykonane ręcznie

Azjatyckie przysmaki bogate w białko z firmy rodzinnej z Allgäu

Tempehmanufaktur: 12 artkułów

Filtry

Wszystkie ceny zawierają VAT

Soja, słodki łubin i czarna fasola z regionalnych upraw ekologicznych to surowce wykorzystywane do stworzenia tego wyśmienitego przysmaku: tempeh. Jako jeden z głównych produktów spożywczych w Indonezji, tempeh jest głównie doceniany w różnych kuchniach azjatyckich.

Młody zespół z Allgäu pracuje w rodzinnej firmie i już może pochwalić się 20-letnim doświadczeniem w tradycyjnej produkcji tego egzotycznego przysmaku. Po delikatnej fermentacji przy użyciu szlachetnej pleśni tempeh jest marynowany na różne sposoby i hermetycznie pakowany. Produkt bogaty w białko doskonale smakuje samodzielnie lub smażony jako przekąska i danie główne. Kulinarna atrakcja nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej!