Bake Affair Organiczny chleb zimowy z żurawiną

Wegańska mieszanka do pieczenia owocowego, aromatycznego chleba

Nowość w sklepie!

32,60 zł

(78,55 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 415 g

Dostawa do poniedziałek, 12 grudnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do środa do 05:15 godz..

Jeszcze 5 sztuk dostępnych w magazynie

Punktualna dostawa przed Świętami: Zamów najpóźniej do niedz., 18. gru do godz. 23:59. Dowiedz się więcej

Darmowa wysyłka do Polska od 170,00 zł.
Informacje dotyczące wysyłki i zwrotów.

Właściwości i zalety

  • Mąka pszenna i zakwas z mąki żytniej
  • Z żurawiną i orzechami włoskimi
  • Bez sztucznych dodatków

Nr art.: BAF-396, Zawartość: 415 g, EAN: 9120101512422

Opis

Mąka pszenna, zakwas żytni, suszona żurawina i orzechy włoskie nadają tej zimowej mieszance do pieczenia chleba pikantno-słodką nutę. Czy na śniadanie, na przekąskę, czy z masłem i miodem, czy pikantną pastą do smarowania - ten wegański chleb zachwyci każdego smakosza! Receptura została starannie opracowana przez Bake Affair i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.

W dziesięciu krokach do 1/2 kg ekologicznego chleba zimowego - to takie proste:

1. Otwórz zamknięcie świeżości, wsyp mieszankę do pieczenia do miski, dodaj 215 ml letniej wody (patrz linia wody w formie) i wyrabiaj ciasto ręcznie, za pomocą maszyny kuchennej lub za pomocą Thermomixa przez około 3 minuty.

2. Przykryj ciasto i pozostaw w misce w temperaturze pokojowej (około 24°C) na 45 do 60 minut.

3. Posmaruj mąką powierzchnię roboczą i - jeśli jest dostępny - kosz do rozrostu.

4. Ułóż ciasto na posypanej mąką stolnicy i złóż od brzegów do środka za pomocą karty cukierniczej. Uformować okrągły chleb i umieścić w koszyku do rozrostu spodem do dołu lub ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Ciasto oprószyć mąką, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na około 60 minut w ciepłym pomieszczeniu (około 24°C).

6. 40 minut przed końcem czasu odpoczynku rozgrzej piekarnik do 230°C (grzanie górne/dolne).

7. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na kamień do pieczenia chleba.

8. Natnij wierzch ciasta ostrym nożem lub ostrzem.
Ważne: nacięcia muszą być wystarczająco głębokie, aby para mogła łatwo uchodzić. Możesz uwolnić swoją kreatywność i tworzyć wzory!

9. Piecz w 230 °C przez 10 minut, następnie zmniejsz do 190 °C i piecz przez kolejne 20 minut.

10. Wyjmij z blachy do pieczenia i ostudź całkowicie na ruszcie. Następnie podawaj.

Zastosowanie: Do pieczenia, Potrawy bożonarodzeniowe
Znak jakości: Znak ekologiczny UE / spoza UE
Cechy produktu: Wegańskie , Wegetariański
Pochodzenie: Austria
Bez: Sztuczne aromaty, Sztuczne barwniki
Metainfo: Mieszanki do pieczenia
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, Przechowywać w suchym miejscu

Składniki

  • mąka pszenna [1]
  • mąka żytnia [1]
  • mąka żytnia pęczniejąca [1]
  • suszona żurawina [1]
    • Surowy cukier trzcinowy
    • olej słonecznikowy
  • orzechy włoskie [1]
  • żytni zakwas [1]
  • sól
  • suche drożdże
  • słód jęczmienny [1]
  • proszek z aceroli [1]
  1. z kontrolowanych ekologicznych upraw

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1428 / 341 kj / kcal
tłuszcz3,6 g
  w tym tłuszcze nasycone0,4 g
węglowodany66 g
  w tym cukier6,3 g
białko10 g
błonnik5 g
sól2,4 g

Pytania i odpowiedzi użytkowników Bake Affair Organiczny chleb zimowy z żurawiną

Poznaj opinię klientów, którzy kupili ten produkt.

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Organiczny chleb zimowy z żurawiną

Podobne produkty: