Rosenfellner Mühle Organiczna orkiszowa waniliowa mieszanka do pieczenia rogalików

Idealne do pysznej i szybkiej świątecznej piekarni

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Wyprodukowano w Dolnej Austrii
  • Wykonane w 100% z austriackiego ziarna

Opis

Na żadnym talerzu z ciasteczkami nie powinno zabraknąć tradycyjnych waniliowych rogalików. Rosenfellner przygotował doskonałą mieszankę do pieczenia, dzięki czemu możesz szybko i łatwo stworzyć twoje rogaliki. Wystarczy tylko dodać masło, orzechy i śmietanę.

Przygotowanie:

  • Wymieszaj mieszankę do pieczenia z 160 g masła i 70 g orzechów (np. orzechów włoskich). Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj trochę śmietany. Zawiń ciasto w folię i przechowuj w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Uformuj rogaliki i umieść je na blaszce do pieczenia i lekko upiecz. Górne/dolne ciepło 190°C (podgrzane) Gorące powietrze: ok. 170°C (podgrzane) - Czas pieczenia: na środkowej szynie ok. 10 minut - po upieczeniu wrzucić gorące do cukru pudru lub po upieczeniu ostudź i zanurzyć końcówki w polewie czekoladowej.
Zastosowanie: Do pieczenia
Znak jakości: UE-Bio symbol
Pochodzenie: Austria
Metainfo: Mieszanki do pieczenia