Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty, 660 g

Z regionalnymi składnikami ze Styrii

20,99 zł

(31,80 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Dostawa do środa, 24 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Jeszcze 3 sztuki dostępne w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Mąka żytnia, orkiszowa i pszenna
  • Bez substancji konserwujących
  • Dobrze sprawdza się w piekarniku

Nr art.: BHM-48, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991934

Opis

Mieszanka dobrego chleba z mąki żytniej, razowej orkiszowej i pszennej - dzięki temu świeże pieczywo masz zawsze w domu. Przygotowanie jest nieskomplikowane: wystarczy włożyć chleb do foremki i upiec w zwykłym piekarniku. Plus: receptura nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.

Potrzebujesz następujących świeżych składników:
9 g drożdży suchych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 430 g letniej wody,
1 łyżka oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 430 g letniej wody z drożdżami i olejem słonecznikowym
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
  • Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
  • Ciasto wyłożyć na oprószony mąką blat, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut
  • Po upływie czasu uformować z ciasta chlebowego bochenek i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem
  • Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
  • Po czasie wyrastania włożyć ciasto do formy do pieczenia w piekarniku
  • Natychmiast po wepchnięciu spryskać podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
  • Piec ok. 10 minut w temperaturze 230°C, następnie piec dalej w temperaturze 180°/185°C przez ok. 40 - 45 minut
  • 10-15 minut przed końcem pieczenia odwrócić chleb z formy (konieczne tylko z papierem do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
  • Pozostaw do ostygnięcia

Mieszanka do pieczenia daje masę wypieku około 1 kg świeżego chleba.

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki
  • mąka pszenna
  • mąka żytnia
  • pełnoziarnista mąka orkiszowa
  • mąka gryczana
  • mąka kukurydziana
  • mąka z prosa
  • żytni zakwas
    • mąka żytnia
    • woda
    • kultury startowe
  • sól kamienna
  • mąka słodowa jęczmienna
  • przyprawa do chleba
    • kolendra
    • kminek
    • koper włoski
    • anyż
  • mączka żytnia
  • kwas mlekowy [1]
  • otręby pszenne
  1. Środek zakwaszający
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1424 / 340 kj / kcal
tłuszcz1,7 g
  w tym tłuszcze nasycone0,2 g
węglowodany67,5 g
  w tym cukier2,6 g
białko9,4 g
błonnik6,6 g
sól1,8 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder