Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami, 660 g

Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku

20,99 zł

(31,80 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Dostawa do czwartek, 2 maja, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Aromatyczny i świeży
  • Najlepsza mąka żytnia i razowa
  • Najprostsze przygotowanie w piekarniku

Nr art.: BHM-47, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991859

Opis

Chrupiące i świeże prosto z pieca - tak kochamy nasze pieczywo. Dzięki mieszance do pieczenia „Gelassenheit” firmy Berghofer Mühle możesz upiec domowy chleb wieloziarnisty. Najlepsza mąka żytnia i razowa nadają chlebowi mocne aromaty.

Potrzebujesz następujących świeżych składników:
9 g drożdży suchych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 430 g letniej wody,
1 łyżka oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 430 g letniej wody z drożdżami i olejem słonecznikowym.
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj.
  • Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min.
  • Ciasto wyłożyć na oprószony mąką blat, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut.
  • Po czasie odpoczynku uformować z ciasta bochenek i włożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.
  • Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut.
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C).
  • Po czasie wyrastania włożyć ciasto do formy do pieczenia w piekarniku.
  • Natychmiast po wepchnięciu spryskać podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary.
  • Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 230°C, następnie pieczemy dalej w temperaturze 180°/185°C przez ok. 40 – 45 minut.
  • 10-15 minut przed końcem pieczenia odwrócić chleb z formy (konieczne tylko z papierem do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy.
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód.
  • Pozostaw do ostygnięcia.

Mieszanka do pieczenia daje masę wypieku około 1 kg świeżego chleba.

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki
  • mąka żytnia
  • mąka orkiszowa
  • mączka żytnia
  • żytni zakwas
    • mąka żytnia
    • woda
    • kultury startowe
  • 2% nasiona słonecznika
  • 2% siemię lniane
  • 2% sezam
  • sól
  • mąka słodowa jęczmienna
  • przyprawy
    • kolendra
    • kminek
    • koper włoski
    • anyż
  • kwas mlekowy [1]
  • mąka z palonego słodu żytniego
  1. Środek zakwaszający
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1449 / 346 kj / kcal
tłuszcz4 g
  w tym tłuszcze nasycone0,4 g
węglowodany59,1 g
  w tym cukier1 g
białko11 g
błonnik8,6 g
sól1,8 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder