Berghofer Mühle Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot", 660 g

Klasyk z przeszłości

18,99 zł

(28,77 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Dostawa do czwartek, 2 maja, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Jeszcze 2 sztuki dostępne w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Tradycyjny chleb w Austrii
  • Chleb z najlepszej mąki żytniej
  • Za około 1 kg chleba

Nr art.: BHM-45, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991897

Opis

W przeszłości ten klasyczny chleb wypiekany był tylko na specjalne okazje. Składa się on głównie z lekkiej mąki żytniej. Chleb szczególnie dobrze komponuje się z gulaszami lub sałatkami.

Do upieczenia potrzebujesz następujących składników:
9 g drożdży suszonych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 400 - 430 g letniej wody,
18 g ekstraktu słodowego, 3 łyżki oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 400 - 430 g letniej wody z drożdżami, ekstraktem słodowym i olejem słonecznikowym.
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj.
  • Czas ugniatania w robocie kuchennym: 7 – 10 min.
  • Gładkie ciasto ułożyć na posypanej mąką blacie, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut.
  • Uformuj ciasto w okrągły lub owalny kształt i włóż do posypanego mąką koszyczka, przykryj i odstaw na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. gorące powietrze do 230°C)
  • Po wyrośnięciu ciasta wyłożyć na rozgrzaną już blachę do pieczenia lub gorący kamień do pizzy i włożyć do piekarnika.
  • Natychmiast po umieszczeniu w piekarniku spryskaj blachę kilkakrotnie wodę, aby utworzyła się para.
  • Piec ok. 10 minut w 230°C, następnie kontynuować pieczenie w 180°/185°C przez ok. 40 - 45 minut.
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po stuknięciu w spód.
  • Pozostaw do ostygnięcia na kuchennym blacie i smacznego.

Z mieszanki można upiec ok. 1kg chleba

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki
  • mąka żytnia
  • mąka pszenna
  • żytni zakwas
    • mąka żytnia
    • woda
    • kultury startowe
  • sól
  • kwas mlekowy [1]
  • cukier
  1. Środek zakwaszający
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1386 / 331 kj / kcal
tłuszcz1,1 g
  w tym tłuszcze nasycone0,1 g
węglowodany66,1 g
  w tym cukier1,2 g
białko9,5 g
błonnik7 g
sól2,3 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder