Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g

Chrupiący i świeży z własnego piekarnika

18,99 zł

(28,77 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Dostawa do czwartek, 4 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do wtorek do 00:00 godz..

Jeszcze 5 sztuk dostępnych w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 229,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Najwyższa jakość
  • Idealny na przekąskę
  • Bez konserwantów

Nr art.: BHM-50, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991958

Opis

Dzięki tej mieszance do pieczenia z łatwością upieczesz własny pyszny chleb najwyższej jakości. Składa się ona ze świeżo zmielonego ziarna i nie zawiera konserwantów ani sztucznych aromatów.

Do upieczenia potrzebujesz następujących składników:
9 g drożdży suszonych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 465 g letniej wody

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 465 g letniej wody z drożdżami.
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj.
  • Czas ugniatania w robocie kuchennym: 7 – 10 min.
  • Ciasto ułożyć na posypanej mąką blacie, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 45 minut.
  • Po upływie tego czasu uformuj ciasto chlebowe w okrągły lub owalny kształt i włóż do posypanego mąką koszyczka.
  • Następnie przykryj ciasto i pozwól mu ponownie wyrosnąć przez około 30 minut.
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. gorące powietrze do 230°C).
  • Po wyrośnięciu ciasta wyłożyć je na rozgrzaną już blachę do pieczenia lub gorący kamień do pizzy i włożyć do piekarnika.
  • Po włożeniu chleba do piekarnika należy spryskać wodą, za pomocą butelki ze spryskiwaczem, blachę na której chleb jest pieczony, aby w piekarniku powstała para wodna.
  • Czas pieczenia ok. 10 minut w 230°C, następnie dalsze pieczenie w 180°C/185°C przez ok. 40-45 minut.
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po stuknięciu w spód.
  • Pozostaw do ostygnięcia na kuchennym blacie i smacznego

Z opakowania powstanie ciasto do upieczenia ok. 1kg chleba

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki
  • mąka żytnia
  • mąka pszenna
  • pełnoziarnisty, żytni zaczyn
    • mąka żytnia pełnoziarnista
    • woda
  • sól
  • płatki ziemniaczane
  • przyprawy
    • kolendra
    • kminek
    • koper włoski
    • anyż
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1357 / 324 kj / kcal
tłuszcz1,5 g
  w tym tłuszcze nasycone0,2 g
węglowodany65 g
  w tym cukier1,8 g
białko9,4 g
błonnik3,2 g
sól2,5 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder