Mąka organiczna zgodnie ze starą rodzinną tradycją

Filtrowanie i sortowanie

Ceny
Filtr

Mulino Sobrino: 19 artykułów

Rodzina Sobrino z La Morra (region Piemont) zajmuje się młynarstwem od ponad 70 lat. Renzo, Margerita i Stefano Sobrino są nie tylko wierni historycznemu drewnianemu młynowi, w którym mąka jest nadal mielona w tradycyjny sposób przy użyciu naturalnych kamiennych walców. Dobre relacje z lokalnymi rolnikami i zobowiązanie do stosowania wyłącznie najlepszej jakości ziarna z upraw ekologicznych są również integralną częścią filozofii rodziny i firmy.

Mulino Sobrino nie tylko miele pszenicę, żyto i orkisz, ale także mąki specjalne. Na przykład mąka jest produkowana z pradawnych ziaren, takich jak einkorn lub kamut, ale dostępna jest również mąka owsiana, jęczmienna lub ryżowa. Znajdziesz tu również mąki w różnych klasach przemiału, od organicznej mąki pszennej typu 0 (do białego chleba) po razową mąkę żytnią (do ciemnych chlebów na zakwasie).